Sport
SPORTSKO - EDUKATIVNI SKUP ZA 100.000 DJECE I MLADIH

Telemach Dan sporta:
Krenula velika turneja,
obići će cijelu Hrvatsku
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Turneja po Slavoniji počinje u svibnju, a Telemach Dan sporta posjetit će Požegu, Sl. Brod, Osijek, Vinkovce i Suhopolje

Krenula je nova turneja koju su djeca jedva dočekala. Prva postaja Telemach Dana sporta, velikog sportsko-edukativnog dana, bila je Sisačko-moslavačka županija, a u Sisku i Popovači sudjelovalo je više od 3000 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za medalje, prestiž, ali i plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.



- Ponosni smo što je Telemach treću godinu zaredom dio najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije jer uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i poštivanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport te im tako pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, nego i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost - kazala je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.


- Plazma Sportske igre mladih svjesne su svog utjecaja na društvo već 27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Telemach Danima sporta želimo da se djeca prije svega dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play - istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Telemach Dan sporta nakon Siska ide u obilazak Hrvatske, među 28 sportsko-edukacijskih evenata, bit će i oni u Slavoniji, u Požegi, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vinkovcima i općini Suhopolje.

- Moramo istaknuti lokalne samouprave koje nas podržavaju već godinama, a posebno Osječko-baranjsku županiju koja je prepoznala značaj naše manifestacije - istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Igara mladih na kojoj se osnovnoškolci i srednjoškolci natječu na Coca-Cola Cupu u nogometu, Tommy turniru u malom nogometu, Kinder turniru u uličnoj košarci, rukometnom HEP turniru, odbojci, Hrvatska pošta Cupu u tenisu, stolnom tenisu, turniru u odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici. Otvorene su prijave za sve sportske discipline, prijave su besplatne i mogu se pronaći na web-stranicama igremladih.hr.


Koliko su ovakva događanja vidi se na svakom natjecanju koje taj grad posjeti. Djeca uživaju u nadmetanju, a kako je rekla jedna stalna učesnica u različitim sportskim disciplinama Igara Brigita Stipčić: "Meni ovakva natjecanja dosta znače, imam više samopouzdanja, ovo je mjesto gdje mogu pokazati svoje vještine koje sam naučila kroz dugo godina treniranja.

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih, samo u Hrvatskoj, okupit će više od 100.000 djece i mladih. PR
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike