Sport
TJEDAN IZ SNOVA

Dodig je pomeo Talijana i u Rovinju osvojio svoj prvi profesionalni naslov
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Osječanin je već na svom drugom profesionalnom turniru stigao do premijernog naslova
Osječki tenisač, 17-godišnji Matej Dodig, na fantastičan je način završio tjedan u Rovinju. Osvojio je naslov pobjednika ITF turnira koji se za nagradni fond od 15.000 dolara igrao u rovinjskom teniskom centru, nakon što je u finalnom susretu svladao Talijana Federica Arnaboldija, 479. tenisača svijeta, s lakih 6:0, 6:2. Dodig je posao završio za samo 64 minute, konačni rezultat sve govori o njegovoj dominaciji i na koji je način pomeo Talijana koji je u finalu bio samo statist. U prvom setu nije mogao baš ništa, na početku drugog je čak napravio break i poveo 2:1, ali u nastavku je samo nemoćno promatrao kako Osječanin poentira, uzima poene i gemove. Za Dodiga je ovo tek drugi nastup na ITF turniru u seniorskoj konkurenciji i nije dugo čekao na naslov do kojeg je došao bez izgubljenog seta. Ova Istarska rivijera pokazala je kako je odlično radio i dobro se spremio, nakon što je prošli tjedan u Poreču osvojio svoj prvi ATP bod, u Rovinj je stigao pun samopouzdanja i želje te otišao do kraja. Cijeli tjedan igrao je sjajan tenis i naslov je zasluženo u njegovim rukama. Osim što će dobiti najveći dio “kolača” od nagradnog fonda od 15.000 dolara, još je važnije da je Dodig naslovom u Rovinju zaradio 15 bodova za ATP rang-listu.


- Sličan sam tenis igrao cijeli tjedan, bez nekih prevelikih oscilacija. U finalu je bilo baš kako sam želio, igrao sam ono što sam zamislio i naravno da sam zadovoljan - kazao je mladi Osječanin.



Igra je bila dobra, a najbolji retern. Udarci Talijana kao da su nailazili na zid, u nedjeljnom finalu Dodig je jednostavno sve vraćao.



- Da, retern mi je bio najbolji i zato sam imao toliko breakova protiv Arnaboldija. Ma, presretan sam - dodao je mladi Osječanin koji je na terenu pokazao sve ono što je kroz godine pokupio trenirajući u osječkoj Olimpiji, ali i na akademiji Ivana Ljubičića na Lošinju.



Nakon Poreča i Rovinja, treći ovogodišnji turnir Istarske rivijere igra se u Opatiji. Kvalifikacije su već počele, Dodig ih, naravno, ne mora igrati, sad seli u Opatiju kako bi uzeo još koji ATP bod i potvrdio svoju dobro formu te kako trijumf u Rovinju nije bio slučajan. Zapravo, to ne mora potvrđivati, znali smo da je dobar, bar mi koji pratimo tenis u Osijeku, bilo je samo pitanje vremena kad će i gdje “proraditi”. Na Istarskoj rivijeri, posebice u Rovinju, dosta toga mu se poklopilo i odjurio je do svog prvog ITF naslova u seniorskoj konkurenciji. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike