Crna kronika
UHIĆENJE 26-GODIŠNJAKA U SLAVONSKOM BRODU

Pao mladi diler za kojim su raspisane tri potrage, zbog droge ga traže i u Splitu
Objavljeno 20. ožujka, 2023.

Zbog posjedovanja veće količine raznih vrsta droga, od marihuane, amfetamina, kokaina, a i sumnje da je tu drogu prodavao, jer su pronađene i tri digitalne vage s tragovima droga, policija je kazneno prijavila i uhitila 26-godišnjeg mladića u Slavonskom Brodu. Pronalasku droge prethodilo je njegovo uhićenje u ulici u Slavonskom Brodu. Prijavljen je i za nezakonito posjedovanje oružja, a još k tome za njime su bile raspisane tri potrage.



Kako izvještava Policijske uprava brodsko-posavska, u četvrtak poslijepodne policajci su na ulici u Slavonskom Brodu zatekli 26-godišnjaka. Čim ih je ugledao, mladić je počeo bježati, no nije računao na dobru tjelesnu spremu policajaca koji su ga, nakon kraćeg trka, dostigli i svladali. Kako je pružao aktivan otpor, policajci su odbjeglom mladiću stavili lisice na ruke nakon čega su ga dovezli u prostorije policije na kriminalističku obradu. Tom je prilikom kod njega pronađeno 2,6 grama marihuane. U nastavku kriminalističkog istraživanja, uvidom u policijsku evidenciju, utvrđeno je kako je za 26-godišnjakom raspisana potraga od Postaje prometne policije Slavonski Brod zbog nemogućnosti uručenja prekršajnog naloga, ali i zbog uhićenja koje su raspisane od Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje i od Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Služba općeg kriminaliteta. Noć s četvrtka na petak uhićeni 26-godišnjak proveo je u posebnoj prostoriji kod pritvorskog nadzornika PU brodsko-posavske.

Kako su policijski inspektori sumnjali da se 26-godišnjak bavi prodajom droge, zatražen je od suca istrage Županijskog suda Slavonski Brod u petak, i dobiven, nalog za pretragu stana na području Slavonskog Broda koji koristi osumnjičeni. Tijekom pretrage pronađena su 684,64 grama marihuane, 572,43 grama amfetamina, 163 tablete MDMA, devet grama kokaina, 277,05 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava, tri digitalne vage s tragovima droge i jedan mobitel s pripadajućom SIM karticom i tri lovačke patrone kalibra 20 milimetara.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te također protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

O mogućem istražnom zatvoru odlučit će sudac istrage Županijskog suda Slavonski Brod. Nakon što policajci iz Slavonskog Broda obave svoj dio posla, istraživanje nad 26-godišnjakom provest će i djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske jer se sumnja da je i tamo petljao s drogom. M.Bugarić
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike