Crna kronika
SVE JE VEĆI BROJ DVOKOTAČA NA CESTAMA

Zbog brzine poginuo vozač motocikla
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Stiglo je proljeće, a s temperaturama iznad 15 Celzijevih stupnjeva sve je veći broj motocikala i mopeda na cestama. Nažalost, vožnja je počela s cestovnom tragedijom koja se zbila za vikend u blizini Dubrovnika. Kod mjesta Zaton Doli poginuo je 46-godišnji motociklist u subotu kasnije popodne kad je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Teška prometna nesreća dogodila se u 17.40 na državnoj cesti D-8 u blizini mjesta Zaton Doli gdje je vozač motocikla dubrovačkih registracijskih oznaka, vozeći iz Zaton Dola prema Dubrovniku, izlaskom iz lijevog nepreglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad motociklom, skrenuo udesno, izletio na betonsku pasicu s južne strane kolnika i udario u metalnu zaštitnu ogradu nakon čega se nastavio nekontrolirano kretati zaustavivši se na središnjem dijelu kolnika. Od zadobivenih ozljeda vozač motocikla je poginuo na mjestu nesreće. Za trajanja očevida promet na tom dijelu Jadranske magistrale bio je potpuno zatvoren do 21.05. Tijelo poginulog motociklista prevezeno je na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok smrti.

Zbog ove nesreće Ministarstvo unutarnjih poslova apelira na sve vozače mopeda i motocikala da prilagode vožnju uvjetima na cesti i da poštuju prometna pravila. Motociklisti pripadaju u rizičnu skupinu sudionika u prometu, i prometne nesreće u kojima sudjeluju, nerijetko, nažalost, završavaju s teškim ozljeđivanjem ili sa smrtnim posljedicama. M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana