Mozaik
POPULARNA BLUES ROCK-ČETVORKA: “SAMO HRABRO U BEZVEZE!”

M.O.R.T. objavili novi, peti album
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Sinjska punk blues rock-četvorka M.O.R.T. objavila je "Samo hrabro i bezveze!", njihov peti studijski album. Na novom album grupa je radila za vrijeme lockdowna.

- Bend se u svemu tome okrenio stvaranju i muzici, to je se činilo jedino ispravno, koncerata nije bilo, bar ne pod onakvim uvjetima kakvi su bendu odgovarali. Zabili smo se u deset kvadrata i bijesno i frustrirano nabijali danima, zbunjeni kao životinje u zoološkom. Utjelovili smo 11 surovih, snažnih i neukrotivih pjesama. Ovaj put nema balada i nema milosti. Pojačajte do kraja i razbijajte nešto, nama je pomoglo nek‘ i vama služi! Samo hrabro i bezveze - dodaje M.O.R.T. Materijal je sniman u studiju Pavarotti u Mostaru, a za mix i mastering je zadužen Marku Mrakovčić uz asistenciju benda.

Beskompromisna četvorka iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji "Standing Runningman", inače prvi album benda na engleskom, kao i sjajan prethodnik "Tužna kocka", dok M.O.R.T. broji više od 400 koncerata, nastupe po Velikoj Britaniji i Irskoj te nizu festivala u Hrvatskoj i okolnim zemljama. Album "Samo hrabro i bezveze!", prvi nakon tri godine najavljen je singlovima "Imam sve" i "Svijet se sužava", a od petka je dostupan na svim streaming servisima.

Svoj prvi zagrebački koncert s novim pjesmama M.O.R.T. će odsvirati u subotu, 25. ožujka, u klubu Sax. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi deset eura, a na dan koncerta cijena će iznositi 13 eura. Ulaznice se kupuju u klubu za vrijeme radnog vremena kluba. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana