Zdravlje
ZDRAVE NAMIRNICE

Svježi i odmorni uz superhranu i tjelovježbu
Objavljeno 20. ožujka, 2023.
Prehrana zasnovana na voću i povrću može vam pomoći da vam lice zablista nakon hladnih mjeseci i manjka vitamina D
Nekoliko minuta odmora
Stres šteti tijelu, pa tako i imunosnom sustavu. Smanjuje broj imunosnih stanica u krvi i T-stanica. To je dodatan razlog da organizmu priuštimo redovite stanke. Čak i nekoliko minuta odmora snižava razinu stresa.

Tjelovježba za manje boli
Najbolji prijatelj tijela su redovite tjelesne aktivnosti. One će zacijelo pomoći pri skidanju masnih naslaga, ali i kod bolnih zglobova, jer što su jači mišići, manji je i pritisak na zglobove.

Za zdravlje kostiju i zglobova
Kurkuma pomaže zdravlju kostiju, zglobova, kože, imunološkog, probavnog i živčanog sustava te cirkulaciji. Ova superhrana štiti od bolesti, a pokazalo se čak da pomaže u preveniranju i liječenju raka. Kurkumin pomaže u snižavanju kolesterola.

Manje začinjene hrane
Magnezijski dodatci prehrani i dijetetska vlakna mogu pomoći kod zatvora. Savjetuje se smanjenje unosa alkohola u organizam, toplih napitaka i začinjene hrane, jer su oni glavni uzročnici valova vrućine kod žena u menopauzi.

Vježbanje pomaže i kod zaboravnosti
Ljudi koji su imali zdrave namirnice na meniju nakon samo nekoliko tjedana imali su svježije lice i rumenije obraze od onih koji su se hranili nezdravo. Povrće i voće bogato je karotenoidima koji sprječavaju oštećenje stanica kože i mogu spriječiti starenje tkiva. Rumenilo u licu dobiva se kada se unesu polifenoli, kojima su bogate jabuke i bobičasto voće, tako da vam ujutro neće biti potrebna šminka. Redovito vježbanje pomaže i kod problema zaboravnosti. Bitno je u prehranu uključivati što više ribe, povrća i maslinovog ulja. Vježbanje je poput zdrave prehrane, ili njege tijela. Pomaže nam da izgubimo kilograme, snižava razinu stresa, poboljšava raspoloženje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike