Sport
NA PROGRAMU 20. RUNDA ODBOJKAŠKE SUPERLIGE

Odbojkašice Mladosti stižu u Gradski vrt, “mursaši” na Savu po potvrdu “jedinice”
Objavljeno 18. ožujka, 2023.

Nakon finalnih okršaja u sklopu Kupa Hrvatske, najbolji naši odbojkaški klubovi nastavljaju s borbom za vrijedne superligaške pobjede i bodove. Na programu je 20. kolo koje donosi dvostruki ogled prvoligaša s Drave protiv zagrebačke Mladosti.



Samo tri dana nakon okršaja u Kupu, osvajači ponovno dolaze u metropolu gdje žele nastaviti impresivnu pobjedničku seriju koja je trenutačno na ukupnoj brojci 23. Mursa-Osijek na Savu stiže kao neporaženi lider, koji pobjedom i teoretski osigurava "jedinicu" za skorašnje doigravanje. S druge strane, domaćin želi uzvratiti za bolan poraz i, ako je moguće, malo zakomplicirati borbu za vrh poretka.

- Pokazali smo da znamo doći do pobjede na parketu koji je za nas bio uklet. Nakon osvajanja trofeja nemamo se namjeru opustiti ni trenutka, jer čeka nas zanimljiva prvenstvena završnica. Znamo što nosi pobjeda u derbiju kola, a isto tako znamo da ni poraz ne bi trebao biti koban, jer subotnji ogled dočekujemo ipak s dvije pobjede više od Mladosti. No, nema kalkulacija, idemo po još jednu pobjedu u Zagreb - kaže kapetan aktualnog osvajača Kupa i lidera Superlige Davor Bogdanović. Subotnji sraz u Domu odbojke Bojan Stranić počinje u 20 sati, a nešto ranije, od 17.30 sati, Marsonia također u Zagrebu gostuje kod Medicinara Trnje, gdje se traži pobjeda u borbi za ostanak. Ostali parovi: Rijeka - Ribola Kaštela, Centrometal - Zadar, Split - Rovinj i Sisak - Kitro Varaždin.

U Malu dvoranu Gradski vrt stižu pak aktualne pobjednice Kupa i vodeći sastav Superlige. Mladost je protiv Osijeka u subotu (17.30) apsolutni favorit, stoga jasno da će se peti poraz zaredom teško izbjeći. No, bar sportskog motiva u domaćim redovima ne bi smjelo nedostajati.

- Protiv naše najbolje ekipe želimo odigrati dobru utakmicu i dobro parirati. Potvrdu ostanka tražit ćemo nakon subote u dvije posljednje utakmice, a u ovoj se želimo predstaviti u dobrom svjetlu - kaže trener Osijek Tomo Paun. Enna Vukovar ide na teško gostovanje u Karlovac kod drugoplasiranog Kelteksa bez pritiska, jer se nalaze u komfornoj zoni, na petom mjestu. U 20. kolu kod odbojkašica još igraju: Nebo - Dinamo, Rijeka CO - Ribola Kaštela, Split - Veli Vrh i Marina Kaštela - Brda. N. Benčina
Tri dana nakon Kupa, Osječani su opet u gostima kod zagrebačke Mladosti, a riječ je o derbiju 20. kola

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike