Sport
DERBI U KUTIJI ŠIBICA

Aleksandar Bakić: Ma, “ćerat” ćemo se mi sa zagrebašima
Objavljeno 18. ožujka, 2023.
PPD Zagreb i NEXE danas (subota 18 sati) odigrat će prvi u nizu međusobnih susreta

Najveći dio igrača NEXE-a vratio se u srijedu iz Bitolja gdje su poraženi u susretu SEHA-Gazprom lige, a jedan dio "gromova" vraćao se ovaj tjedan iz kadrova svojih reprezentacija.



Jedan od njih je i crnogorski reprezentativac Aleksandar Bakić. Za njegovu momčad reprezentativni tjedan nije prošao najbolje. Novi izbornik Vlado Šola krenuo je s dva poraza od Slovenije.

- Imamo novog izbornika, ne treba puno predstavljati i govoriti o Vladi Šoli, hrvatskoj legendi, svjetskom i olimpijskom prvaku. U reprezentaciju je za ovu akciju uveo dosta mladih igrača koji bi trebali s vremenom stasati u prave igrače. Unatoč porazima nismo u lošoj situaciji, slijede nam utakmice protiv Kosova u Prištini te BiH kod nas. Već smo pobijedili oba suparnika, Bosnu i Hercegovinu kod njih s 11 razlike, tako da bi nam jedna pobjeda možda bila i dovoljna za plasman na Europsko prvenstvo, ali nama su želja obje - pričao je lijevo krilo NEXE-a i reprezentacije Crne Gore kojemu su 22 godine, a iza njega su već dva velika natjecanja u reprezentaciji. I kod novoga izbornika već je pronašao mjesto.

- Igram dosta i halfa u obrani i prednjeg u obrani, tako da sam imao u ove dvije utakmice protiv Crne Gore veliku minutažu. Debitirao sam na Europskom prvenstvu u Grazu, tada smo igrali i u skupini s Hrvatskom (zajedno s Bjelorusijom i Srbijom, nap. a.), a bio sam i na ovom prošlom Svjetskom prvenstvu. Na prošlom Europskom prvenstvu u Mađarskoj nisam bio jer sam se tada još oporavljao od operacije prednjih križnih ligamenata koja me prilično usporila i udaljila od terena, tako da tek sada mogu reći da sam ove sezone u NEXE-u proigrao.

Nakon reprezentacije slijede opet klupski izazovi. I to kakvi za NEXE! U subotu (18 sati) gosti su Kutije šibica i PPD Zagreba u sklopu Lige za prvaka, a odmah nakon utakmice odlaze u Dusseldorf gdje će ih u utorak (21. ožujka) ukrajinski Motor ugostiti u prvom susretu osmine finala Europske lige.

- Došli smo u fazu sezone zbog čega mukotrpno radimo, treniramo i borimo se tijekom cijele sezone. Naš rad sada treba naplatiti. Slijede nam bitne utakmice i u hrvatskom prvenstvu i u Kupu, ali i u Europskoj ligi gdje smo već prošli skupinu, ali želimo i dalje. Zagreb nam je stari suparnik i tu mislim da nema nikakvih tajni. Bitan će biti voljni moment, odnosno tko pokaže više u tom trenutku.

Ovo će NEXE-u biti prvi u nizu susreta s PPD Zagrebom. Promašeni sedmerac u Bitolju u susretu SEHA lige usmjerio ih je u četvrtfinale na istoga suparnika. NEXE i PPD Zagreb ove sezone odigrat će najmanje pet utakmica. Osim dvije četvrtfinalne utakmice u SEHA ligi, slijedi i uzvrat u Ligi za prvaka, a onda i najmanje jedna utakmica u doigravanju jer prvak postaje onaj koji u međusobnom omjeru prvi dođe do šest bodova. Nismo računali i vrlo izgledan susret u Kupu Hrvatske, pa bi do kraja sezone dva trenutno najveća hrvatska kluba mogla odigrati i sedam, čak i osam utakmica.

- Možda im je mala prednost u tim susretima što više ne igraju u Ligi prvaka. A ništa. "Ćerat" ćemo se s njima - po crnogorski je rekao igrač NEXE-a iz Andrijevice, mjestu u, kako voli opisati, planinskom kraju gdje je razvijeniji zimski turizam. Iz lokalnog RK Komovi već je kao mladi crnogorski reprezentativac stigao prije tri godine u NEXE. Ove godine potpisao je ugovor do 2025. godine. Sljedeće sezone na njegovoj poziciji lijevog krila stiže Manuel Štrlek.

- Zaslužio je onakvo predstavljanje. Samo nabrojite u kojim je sve klubovima igrao. Veliki igrač i drago mi je što ću i s njim biti suigrač - zaključio je lijevo krilo NEXE-a.

Krešimir Lacković
KLARICA: SVAKA UTAKMICA PROTIV NEXE-a JE IZAZOV
Trener PPD Zagreba Slavko Goluža prošli tjedan također nije imao sve igrače na raspolaganju. Dio igrača bio je u reprezentativnim kadrovima. U kadru novoga hrvatskog izbornika i Golužina kolege iz reprezentacije bili su Luka Lovre Klarica, Karpo Sirotić i Nikola Grahovac. I oni su se morali brzo prebaciti na klupske obveze.

- Nismo baš u najboljoj formi posljednjih mjesec dana, utakmica dolazi tek tjedan dana nakon reprezentativne stanke, međutim vjerujem da smo bolji i da možemo do pobjede u ovoj utakmici. Svaka utakmica protiv NEXE-a je izazov. Pobjeda u ovoj utakmici sigurno bi nam bila vjetar u leđa za utakmice protiv NEXE-a koje slijede, s obzirom na to da igramo protiv njih i u četvrtini finala SEHA-Gazprom lige. Bit će ih dosta do kraja sezone - rekao je desni vanjski PPD Zagreba.

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

Najčitanije iz rubrike