Sport
ŽRK OSIJEK DOMAĆIN U 18. KOLU PRVE HRL

Rešicki: Umažanke ne smijemo podcijeniti, ali nikako ni precijeniti
Objavljeno 18. ožujka, 2023.
Rukometašice Osijeka u nedjelju (18 sati) u dvorani Zrinjevac u 18. prvenstvenom kolu dočekuju Umag. Dvoboj protiv pretposljednje ekipe lige prvi je od tri uzastopna u kojima će Osječanke biti u ulozi favoritkinja i u kojima će tražiti bodove za mirni dovršetak sezone.

Za ogled s Umažankama trener Tomislav Rešicki konačno će imati kompletniji kadar, od kojeg očekuje da se nametne gošćama te bez puno stresa stigne do pobjede.

- Najvažnije je da su nam se Lea Hren i Ena Zagorščak vratile, tako da ćemo osim Ane Pehar biti kompletni. Umag je ove sezone ostao bez dosta bitnih igračica, čak i u odnosu na utakmicu u prvoj polusezoni, pa tako nemaju više Miočinović. Znamo o njima manje-više sve, Jajčević je igračica od koje kreće sva opasnost tako da nju moramo zatvoriti. Mislim da smo kvalitetniji i bolji, pobijedili smo ih i tamo, a i stanje na tablici pokazuje da smo favoriti te od te uloge ne bježimo. Moramo odraditi obrambeno čvrsto i pokretljivo, iz toga tražiti lagane pogotke. Ne smijemo ih ni slučajno podcijeniti, bez obzira na to što će ih doći vjerojatno tek 10-11. Imaju dosta skraćenu rotaciju i u toj utakmici moramo biti strpljivi, ući bez neke nervoze, svjesni svojih kvaliteta i nametnuti svoj tempo. U tom slučaju ne bismo trebali imati nekih nepredviđenih situacija. Tek nakon toga možemo pričati o utakmicama sa Zametom i Sesvetama, s potencijalnih šest bodova iz tih susreta riješili bismo sve eventualne nedoumice oko našeg statusa u ligi.

U posljednjih nekoliko susreta Osječanke su praktički bile autsajderice. S obzirom na to da su sada promijenjene uloge, je li Rešicki posvetio veću pozornost psihološkoj pripremi, da se njegove igračice ne blokiraju zbog imperativa ili možda u susret uđu s prevelikom samouvjerenošću?

- Svakako, kroz tjedan smo upozoravali na neke napadačke i obrambene stvari koje moraju "štimati" da bismo bili pravi. Unatoč porazima od Bjelovara i Lokomotive, digli smo razinu u obrani i ona je vidljivo bolja nego u odnosu na neke prijašnje utakmice. Rekao sam djevojkama da Umag ne smijemo podcijeniti, ali ni precijeniti. Moramo odigrati svoje, svjesni smo svi da smo kvalitetnija ekipa i da smo favoriti. Ne smijemo upasti u razmišljanje da će biti lako jer nema lakih utakmica, što smo vidjeli i protiv Trogira. Iako su Umažanke blizu ispadanja, sigurno neće doći u Osijek samo da odrade susret. Tražit će svoju šansu, pogotovo jer smo i mi u ovom donjem dijelu tablice, pa vide priliku da smanje zaostatak i produže nadu. No, po svemu viđenom do sada, ako odigramo pravu utakmicu, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje - poručio je trener ŽRK-a Osijek. G. Roguljić
Parovi 18. kola Prve HRL
Podravka Vegeta - Zrinski (igrano u petak navečer), ŽARK Split - Zamet, Trogir 58 - Bjelovar, Koka - Sesvete, Dugo Selo ‘55 - Lokomotiva (18. 3.), Split 2010 - Dalmatinka i Osijek - Umag (19. 3.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike