Sport
GORAN LJUBOJEVIĆ, TRENER ŽNK OSIJEK, IZMEĐU SPLITA I DINAMA

Nema nikakvog opuštanja, mi Dinamo na Maksimiru uvijek shvaćamo ozbiljno
Objavljeno 18. ožujka, 2023.

Lijepo je bilo u nedjelju u rano podne na osječkom Zelenom polju. Nogometašice Osijeka pobjedom u derbiju nad Splitom (2:1) sačuvale su vrh ljestvice, a u odnosu na nedjeljne suparnice i glavne kandidatkinje u borbi za naslov, otišle su na šest bodova prednosti.



Vidjelo se da osječke nogometašice uživaju u trenutku. Na tribini se sakupio lijep broj gledatelja koji su zajedno s igračicama slavili pobjedu. Slavlje se nastavilo i u svlačionici. S kratkim vremenskim odmakom trener Osječanki Goran Ljubojević pokušavao je što realnije analizirati utakmicu. Čekao je upravo da emocije popuste i da u miru pogleda još jednom snimku utakmice, pa je jučer na "meniju" bilo gledanje snimke nedjeljnog susreta.

- Bilo je odlično do 60. minute. Bili smo kompaktni, agresivni, djevojke su doista odradile odličan posao, stvorile mnogo više situacija za pogodak od suparnica. No, nakon našeg pogotka i te spomenute 60. minute uslijedio je desetak minuta gdje prije svega nismo radili ono što smo se dogovorili. Prije svega prestali smo biti obrambeno kompaktni. Je li tu došlo do psihičke dekoncentracije, je li se osjetio i pad u igri, jer ipak je tek nastavak sezone. Ovo su cure koje sve uz treninge studiraju ili rade, pa će one svoju formu dizati kroz utakmice. No, to je bilo tih desetak minuta. Nakon drugog pogotka, koji je uslijedio nakon naše kontre, a poslije i pogreške suparnica, opet smo zaigrali zadovoljavajuće i unatoč primljenom pogotku ipak priveli susret kraju.

Pohvalio je trener Osječanki atmosferu na Zelenom polju.

- Bilo je fantastično. Svaka čast navijačima. Mnogo znači to curama, one žive za takve trenutke, za takav doživljaj.

Možemo li sada nakon pobjede nad Splitom i stečenih šest bodova očekivati da se igračice potpuno opuste, da, kako se to voli reći u posljednje vrijeme - uživaju u trenutku.

- Nema opuštanja. Svjesne su toga i igračice, uvjerile su me u razgovoru da moraju nastaviti dalje. Ne smijemo nikoga podcjenjivati niti ulaziti olako u utakmicu. Ovako kako smo ušli u utakmicu sa Splitom treba biti u svakoj utakmici želimo li ostvariti ono što nam je cilj, a to je osvajanje naslova prvakinja Hrvatske.

U nedjelju, u 16.15 sati, gostuju u Zagrebu kod Dinama. Da se poigramo riječima "Osijek je Dinamo za Dinamo". Dolaze na jedan od terena u kompleksu Maksimira u ulozi favoritkinja. Što treba i opravdati.

- Dinamo, Hajduk i Agram ekipe su koje se dižu i koje su sve bolje. Već sada ih se treba shvatiti maksimalno ozbiljno. Prošlu utakmicu gubili smo 1:0, i itekako smo se namučili. Na kraju smo pobijedlili 3:1. Svaka utakmica može biti teška ako nema pravog pristupa, a ja ne sumnjam da će on biti u nedjelju pravi - rekao je Ljubojević. K.Lacković
TABLICA
1.Osijek       11       11       0       0       78:2       33

2.Split       11       9       0       2       59:6       27

3.Dinamo       11       6       1       4       34:18       19

4.Agram       10       6       0       4       32:17       18

5.Hajduk       10       5       1       4       27:13       16

6.Donat       11       2       1       8       14:34       7

7.Rijeka       11       2       1       8       23:62       7

8.Viktorija       11       0       0       11       2:117       0

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike