Sport
DERBI ZAČELJA U BIJELOM BRDU

BSK nema mnogo izbora nego ostaviti sva tri boda kod kuće
Objavljeno 18. ožujka, 2023.

Nije ovo utakmica "biti ili ne biti", ali je supervažna. Nogometašima BSK-a u današnje popodne (subota, 15.30 sati), u goste dolazi Kustošija i domaćin bi sva tri boda morao ostaviti kod kuće. Treba mu ta jedna pobjeda koja bi podigla samopouzdanje i momčad izvukla iz "rupe" i serije loših rezultata u kojoj se nalaze već neko vrijeme. Bjelobrđani su uvjereni kako ta pobjeda može stići upravo u današnjem derbiju začelja.



Ovoga vikenda završava drugi krug SuperSport Prve NL, potom se slaže novi raspored za posljednji krug i tko će s kim i gdje igrati. U Bijelom Brdu više od rasporeda u posljednjem krugu razmišljaju kako dobiti Kustošiju koja na istok Hrvatske stiže s novim trenerom Samirom Toplakom. Toplak je majstor za "davljenike", kad treba izvući nekog s dna tablice obično ga se zove, pa ga je u pomoć pozvala i Kustošija kako bi ostala u krugu prvoligaša. U toj misiji je i BSK, koji nema više što čekati, svaki bod im je izuzetno važan, a današnja tri bila bi idealna.

- Tri boda su nam imperativ, prvenstvo ulazi u posljednji krug, a mi smo pri dnu tablice. Nama je svaka sljedeća utakmica bitna, a svaki bod supervažan - kaže trener bjelobrdskih nogometaša Denis Krstanović, koji se nada kako će njegova momčad u današnjem derbiju začelja biti mnogo bolja negoli je bila u prošlom kolu na gostovanju u Zmijavcima kod Croatije.

- Izgubili smo, a još gore, nismo ništa niti odigrali. U mojoj momčadi niti je bilo taktičke discipline niti borbe i naravno da sam bio nezadovoljan. Protiv Kustošije, koja je inače dobra momčad, trebat ćemo biti mnogo bolji. I vjerujem da hoćemo. Svjesni smo koliko nam ova utakmica znači, nemamo više što čekati, bodovi su nam nužžni i vjerujem da ćemo ih uzeti - optimistično je najavio uoči dolaska Toplakove Kustošije bjelobrdski trener Denis Krstanović.

Doista, Bjelobrđanima je krajnje vrijeme da krenu popunjavati bodovni saldo u borbi za ostanak, odnosno za izbjegavanje kvalifikacija za zadržavanje mjesta u SuperSport Prvoj NL. I. Liović

 
Parovi 22. kola
Orijent 1919 - Vukovar 1991 igraju danas (subota), u 14 sati, a od 15.30 počinju utakmice BSK - Kustošija i Dubrava Tim kabel - Rudeš. Solin - Dugopolje i Jarun - Hrvatski dragovoljac igraju u nedjelju od 13 sati, dok su se jučer sastali Cibalia - Croatia 0:0.

Najčitanije iz rubrike