Ekonomija
EY PODUZETNIK GODINE

Nagrada Majetiću iz tvrtke DOK-ING
Objavljeno 18. ožujka, 2023.

Dobitnik nagrade EY Poduzetnik godine na osmom hrvatskom izdanju ovog izbora je Vjekoslav Majetić i tvrtke DOK-ING. Izabran je kao najuspješniji hrvatski poduzetnik za 2022. godinu, u konkurenciji 51 kandidata iz 38 kompanija, odnosno među sedam finalista. Predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu u lipnju. Uz Majetića, ovogodišnji finalisti bili su Hrvoje Ćosić iz Aircasha, Mijo Pašalić iz Apfela, Tomislav Pamuković i Roko Živković iz Metamorfoze, Denis Sušac iz tvrtke Mono, Josip Joe Bašić iz MPG-a te Dorotea Effenberger iz Tahografa.

Vjekoslav Majetić osnivač je i vlasnik tvrtke DOK-ING koja proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu. Posljednjih godina Majetić radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, ističe se u priopćenju. "Teško je doći na vrh, a vjerujte još teže ostati. Zahvaljujem svima koji shvaćaju da smo dio svjetske scene, da nismo samo dio Hrvatske. Hvala onima koji dijele s nama mišljenje da moramo živjeti u ljepšem, sigurnijem i boljem svijetu. Svi kandidati koji su ovdje su uspješni, dokazuju da mladi mogu ostati u Hrvatskoj, da mi svi možemo svojim radom doći do uspjeha i naći svoje mjesto. Dokazujemo da smo mi ipak zemlja koja je poželjna za život i da se može u njoj zaraditi poštenim i dobrim radom", rekao je Majetić.

Članovi žirija bili su prijašnji pobjednici izbora Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić, Mate Rimac, Silvio Kutić, Hrvoje Josip Balen i Miljenko Borščak, poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević, a žirijem predsjeda šef Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. D.Pav.

Možda ste propustili...

NOVI ZAKON MOGAO BI OTEŽATI NABAVU OMILJENOG NAPITKA U EUROPI

Zalihe kopne, trgovci nabavljaju više kave

INOVACIJA: ODRŽIVA BUDUĆNOST BORBA PROTIV “VAMPIRSKE” POTROŠNJE

Fantomska energija proguta čak 30 milijardi eura godišnje

danasradim.hr - Savjeti za zapošljavanje

Kako napisati CV koji osigurava poziv na intervju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG SNAŽNE POTRAŽNJE

Cijene nafte iznad 84 dolara

2

INOVACIJA: ODRŽIVA BUDUĆNOST BORBA PROTIV “VAMPIRSKE” POTROŠNJE

Fantomska energija proguta čak 30 milijardi eura godišnje

3

danasradim.hr - Savjeti za zapošljavanje

Kako napisati CV koji osigurava poziv na intervju