Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Javna priznanja dobili višestruki davatelji krvi iz Općine Đurđenovac
Objavljeno 18. ožujka, 2023.
ĐURĐENOVAC - U nedjelju, na blagdan svetog Josipa, Općina Đurđenovac, najveća općina u Osječko-baranjskoj županiji, obilježava Dan općine i Župe, a u povodu toga održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Predsjednica Vijeća Dragica Pavlić pozdravila je brojne uzvanike, dok se načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović osvrnuo na realizirane i planirane projekte. Kao najvažnije projekte istaknuo je završetak tržnog centra i poduzetničkog inkubatora te izgradnju akumulacije Švajcerija, ali je napomenuo i znatna ulaganja u društvenu i sportsku infrastrukturu. Osim toga, najavio je sanaciju potoka Bukvika i gradnju Aglomeracije Sušine.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade RH, osječko-baranjski dožupan Josip Miletić, pohvalio je provedene projekte, ali i sve buduće, te je istaknuo kako će Općina i dalje imati potporu Županije. Čestitke u povodu Dana općine uputili su počasni građani Vladimir Šeks i Tomislav Ivić.

Na svečanoj su sjednici javna priznanja dobili višestruki darivatelji krvi Ivan Cinkuš iz Beljevine, Dario Buha iz Đurđenovca, Ivica Kardoš iz Beljevine i Stjepan Mezak iz Beljevine.

U glazbenom dijelu sudjelovao je crkveni zbor Župe sv. Josipa Đurđenovac.

Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća kod spomen-obilježja položeni su vijenci i upaljeni lampioni u čast poginulih hrvatskih branitelja. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike