Regija
ZA IDUĆU GODINU MOŽDA PRIPREME NASTUP

Vinkovački obrtnici bili na sajmu u Muenchenu
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
VINKOVCI



Na inicijativu Udruženja obrtnika Vinkovci, a uz financijsku potporu Grada, 48 vinkovačkih poduzetnika posjetilo je u Muenchenu najveći europski sajam obrtništva, gdje su mogli posvjedočiti najnovijim dostignućima, rješenjima i alatima u područjima obrtništva, građevine, građevinskog dizajna i uređenja doma, kao i prehrane i zdravog života te uređenja vrta. Riječ je o događaju koji okuplja nekoliko tisuća izlagača iz cijele Europe koji su na jednom mjestu imali priliku predstaviti svoja najnovija dostignuća i primjene u obrtništvu. Sajam je prijašnjih godina bio pod brojnim ograničenjima zbog koronakrize, koja je najviše zahvatila upravo obrtnike, no ove je godine situacija bolja i u Muenchen su se zaputili kako vinkovački tako i brojni europski obrtnici.

- Ono što je najvažnije jest da su naši obrtnici i mali poduzetnici na jednom mjestu imali prigodu usvojiti nove trendove, kao i primjere dobre prakse kojima u konačnici mogu unaprijediti svoje poslovanje – kaže zamjenik gradonačelnika Josip Romić, koji je zajedno s vinkovačkim obrtnicima posjetio sajam u Muenchenu. Dodaje kako se upravo sudjelovanjem na sajmu i promatrajući obrtnike iz drugih zemalja i njihove izložene proizvode pokazala prilika da se za sljedeću godinu osmisli i aktivan nastup vinkovačkih obrtnika.

- Siguran sam kako bi naši mali poduzetnici i obrtnici imali puno toga pokazati te kako bi bili vrlo konkurentni stranim izlagačima koji već godinama iz cijele Europe dolaze na ovaj sajam. Osobito kada je riječ o specifičnim domaćim prehrambenim proizvodima, po čijoj smo kvaliteti i posebnosti nadaleko poznati – ustvrdio je Romić, uz kojega su izaslanstvo Grada Vinkovaca činili i pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Hrvoje Niče te zamjenik pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Dalibor Šandrk.

M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike