Regija
NAŠIČKI SREDNJOŠKOLCI BORAVILI U ITALIJI U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKTA

Razmijenili ideje za društvene igre
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
NAŠICEUčenici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Josip Mihalj, Robert Jurić, Matija Pajnić, Luka Pavlić i Toni Tomljanović u pratnji prof. Marine Međurečan i prof. Mirjane Rajić, koja je i koordinatorica projekta u školi, u sklopu Erasmus+ projekta ‘‘Sailing the sea of time - European history as our (hi)story‘‘ (Plovidba morem vremena - europska povijest kao naša povijest/priča), bili su na mobilnosti u Perugi u Italiji.

Našički su srednjoškolci predstavili društvenu igru koju su osmislili, a partneri iz ostalih zemalja pridonijeli su svojim idejama i prijedlozima koristeći digitalni alat Padlet. Koordinator projekta iz Slovenije, prof. Matjaž Pintarič, održao je radionicu o digitalnom alatu Tinkercad, potrebnom za izradu društvenih igara.

Mladi Našičani razgledali su i turističke znamenitosti Perugie, najvećeg grada talijanske regije Umbrije, te Assisija, grada bogoštovlja. U Asissiju su posjetili baziliku Svetog Franje Asiškog, a u Perugii Arheološki muzej i Nacionalnu galeriju.

‘‘Sailing the sea of time - European history as our (hi)story‘‘ projekt je koji koordiniraju Nijemci (Wilhelmshaven), a u projektu su još Slovenci (Ljubljana), Grci (Volos), Talijani (Perugia), Francuzi (Rumilly), te SŠ Isidora Kršnjavoga (Našice, Hrvatska).

Cilj je projekta upoznati dobre i loše trenutke europske povijest te doznati razne kulturne veze među zemljama partnerima. S. Fridl
Možda ste propustili...

PREDSTAVE, RADIONICE, KONCERT, POEZIJA

Bizovac u listopadu “reKREIRA”

NOVA BUKOVICA/SLATINA

Svete mise uz nastavnu godinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRI KRAJU PROVEDBA INTERVENCIJSKOG PLANA

Ostala obnova Umjetničke škole i skladišni kapaciteti

2

ZA ISTIM STOLOM POTREBNE I “BLATNE ČIZME” I LJUDI U ODIJELU

Privući mlade na školovanje u poljoprivredi i ostanak na istoku

3

SANACIJA U OLUJI OŠTEĆENIH ŠKOLA

Gimnazijalci se vraćaju u obnovljene učionice