Sport
OD VUKOVARA DO POLUFINALA LIGE PRVAKA

Da mi je zaigrati i u prvoj momčadi...
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Prvotimac juniorske momčadi splitskog Hajduka koja je izborila mjesto u polufinalu Lige prvaka mladih je i rođeni Vukovarac, od ljeta 2019. godine stanovnik Splita - Šimun Hrgović. Juniori Hajduka su na Signal Iduna Parku, kultnom Westfalenu, nakon ludog raspucavanja penala pobijedili vršnjake Borussije Dortmund s ukupnih 10:9 (9:8, 1:1) i otišli među četiri najbolje momčadi, što je golem doseg. Ni jedna mlada hrvatska momčad nikada nije bila u poluzavršnici Lige prvaka, a "bili tići" ne misle na tome stati. Nakon Borussije želja im je 21. travnja skinuti skalp mladićima Milana i izboriti mjesto u finalu. Među onima koji su na Westfalenu zaigrali od prve minute je i Šimun Hrgović, mladić rođen 20. ožujka 2004. u Vukovaru, a nogometno školovan u Cibaliji.

- Počeo sam igrati nogomet sa sedam godina u Radničkom iz Vukovara, ali već kao ulazni "limač" otišao sam u Cibaliju - kazao je Hrgović. Kraj Bosuta je proveo šest godina, do 2019. "Snimili" su ga skauti Hajduka i pozvali u Split. Obitelj Hrgović nije dugo razmišljala, srce je vuklo na Poljud, ipak, podrijetlom su iz Satrića, iz okolice Sinja, odakle su se doselili u Slavoniju, da bi se Šimun eto vratio u Dalmaciju. I uživa na Poljudu. Stalni je član splitske juniorske momčadi, mladi hrvatski reprezentativac (U19), a nije daleko ni od prvog sastava Hajduka. Leko sve češće gleda u juniorski tabor, na radaru mu je i Hrgović, koji gravitira lijevom beku, a može igrati i prema naprijed. Počeo je kao veznjak, no nakon dolaska u Split preselio se na poziciju lijevog beka, gdje se ustalio u prvih 11 i kod trenera juniorske momčadi Budimira.

- Volio bih zaigrati u prvoj momčadi Hajduka, osjetiti huk s tribina... - kaže mladi Vukovarac. Osjetio je huk Poljuda igrajući za juniore, nada se da će uskoro biti i u Lekinu kadru. I dok se Šimun sasvim dobro snašao u Splitu, otac Ivica, koji je u Domovinskom ratu preživio ranjavanje na Trpinjskoj cesti i majka Tatjana često su na relaciji Vukovar - Split. Starije sestre Sara i Ivona su završile fakultete i sreću pronašle izvan Slavonije. Pobjedu u velikoj večeri u Dortmundu posvetio je svom djedu Luki, koji je umro prije mjesec dana.

- Dido, ovo je za tebe - pisalo je na Hrgovićevoj majici.

Od prvih nogometnih koraka u Radničkom preko Cibalije Hrgović je s Hajdukom stigao do polufinala Lige prvaka.

I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku