Sport
KUP ZA MLADEŽ

Kadeti Elektre, ispali, pioniri Osijeka prošli
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Slično kao i u seniorskoj konkurenciji, bliži se i završnica SuperSport nogometnog Kupa Hrvatske u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Povijesni rezultat ostvarili su kadeti Elektre, momčadi od kojih je velik broj igrača prošao nogometnu školu Akademije Kršan&Babić odnosno KNŠ Hypo limač. U osmini finala "elektraši" su u gostima svladali GOŠK Dubrovnik s 3:1 da bi ih ždrijeb u četvrtfinalu spojio s prvoligašem Slaven Belupom. Osječki "crveno-crni" poraženi su u srijedu u Koprivnici rezultatom 3:0. Unatoč tome i plasman u četvrtfinale je vrlo zapažen rezultat. Slavonija će u kadetskoj konkurenciji imati polufinaliste. Kadeti Osijeka još ranije su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali zagrebački Dinamo. U polufinale su se još plasirali Hajduk i Varaždin.



U pionirskoj konkurenciji osječki bijelo-plavi su "ponovili" kadete na putu među četiri najbolja. Osječki pioniri su gostovali u Varaždinu i pobijedili istoimenog domaćina nakon penala s 5:4. Nakon 70 minuta igre (toliko se igra u pionirskom uzrasti) bilo je 0:0, a u raspucavanju s bijele točke gosti su bili sretniji i spretniji. Dinamo je u srijedu visoko porazio Cibaliju rezultatom 7:0 te se tako plasirao u polufinale kao i Slaven Belupo koji je nakon raspucavanja jedanaesteraca bio bolji od Lokomotive u Zagrebu (6:5). U poluzavršnicu će još Rijeka ili Hajduk.



Kod juniora, zbog nastupa mladih igrača Hajduka u četvrtfinalu Lige prvaka, naknadno će se odigrati njihov susret s Cibalijom. U polufinalu su već Slaven Belupo, koji je prošli tjedan pobijedio juniore Osijeka s 1:0, te zagrebački Dinamo i Lokomotiva. K.L.
Najčitanije iz rubrike