Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Dinamo donosi miris spektakla - gorjet će Zrinjevac
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Futsal Dinamo u ovom je trenutku možda i najjača momčad Lige, ali nema predaje - poručuje Voldin

Prva gostujuća pobjeda ove sezone koju su osječki malonogometaši ostvarili protiv Universitasa u prošlom kolu praktično im je osigurala mjesto u doigravanju prvenstva Hrvatske.



Istina, u nekom suludom raspletu Osječani bi mogli završiti kao deveti i u kvalifikacijama za ostanak u eliti. Trebali bi izgubiti sva tri susreta do kraja, a Torcida uzeti svih devet bodova kako bi se to dogodilo. Ne izgleda objektivno, ali vrag nikada ne spava, pa Voldinov united mora ostati koncentriran i nabrijan do kraja. To više što se može boriti i za bolju startnu poziciju kako u odigravanju ne bi bili tek slučajni prolaznici. Na tom putu večerašnji susret možda je i ključan. U Zrinjevac stiže Futsal Dinamo koji u nastavku sezone igra u petoj brzini. U šest susreta ostvarili su četiri pobjede i dva remija, pa su se sa samog dna tablice vinuli do četvrtgo mjesta i ne misle tu stati. Zagrepčani su se tijekom zime ozbiljno pojačali, vratili su iskusnog Tihomira Novaka, a imaju još tri reprezentativca Perića, Čekola i Postružina, te prošlogodišnjeg prvog strijelca lige Šućura. Dolazak Dinama u neosvojivu osječku tvrđavu sa sobom svakako nosi miris spektakla, a prema najavama Zrinjevac bi mogao gorjeti jer će osječki malonogometaši s tribina opet imati podršku Kohorte. Trebala bi to biti velika utakmica.

- Dinamo je po meni trenutačno najjača momčad lige iako su na četvrtom mjestu. Tijekom zime su se ozbiljno pojačali, a koliko su jaki najbolje govore njihovi rezultati u nastavku prvenstva. Bit će to najteža utakmica sezone za nas, ali nema predaje. Želimo sačuvati neosvojivost Zrinjevca. Trebala bi to biti predstava za malonogometne sladokusce. Mi nemamo što izgubiti, praktično smo ostvarili svoj cilj ostanka u eliti, a sada idemo pokušati izboriti što bolju poziciju za play-off - rekao je Saša Voldin, trener Osijeka.

U nastojanjima skidanja još jednog uglednog skalpa Osječanima će svakako pomoći to što će biti kompletni. Vraća se Damjanović, koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona, a zdravi su i spremni svi ostali Voldinovi igrački aduti. Svi susreti koje je Osijek dosad odigrao na svom parketu bili su "ludi i nezaboravni" jer ni u jednom od njih nije nedostajalo pogodaka, preokreta, dramatike. Ipak, ovaj okršaj sa Zagrepčanima mogao bi biti pravi klimaks sezone. Tu utakmicu vrijedi doći pogledati.

Susret Osijek - Futsal Dinamo igra se večeras (petak) u dvorani Zrinjevac s početkom u 20 sati.

Dalibor Keler
TABLICA
1.Square       15       8       4       3       42:28       28

2.Novo Vrijeme       15       8       4       3       50:40       28

3.Olmissum       15       6       7       2       49:36       25

4.Dinamo       15       6       5       4       45:29       23

5.Vrgorac       15       6       5       4       44:41       23

6.Crnica       15       7       2       6       41:41       23

7.Osijek       15       6       2       7       53:56       20

8.SI Pula       15       5       3       7       40:44       18

9.Torcida       15       3       3       9       33:53       12

10.Universitas       15       1       3       11       24:53       6

PAROVI 16. KOLA
U 16. kolu SuperSport Prve HMNL sastaju se: Stanoinvest Pula - Universitas (Split), Torcida (Split) - Crnica (Šibenik), Osijek - Futsal Dinamo (Zagreb), Novo Vrijeme (Makarska) - Square (Dubrovnik), Olmissum (Omiš) - Vrgorac.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike