Crna kronika
BACIO DROGU, VOZI BEZ DOZVOLE, BJEŽI POLICIJI

Bijeg je bio kratkog daha
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Mladi vozač iz Slavonskog Broda nakon bijega je savladan, unatoč opiranju

Kada je vidio da ga prometni policajac želi zaustaviti, pobjegao je. Bijeg u vozilu bio je kratkog daha, pa je otvorio vrata i dao se u trk, no policajci su bili brži. I onda je uslijedilo ispisivanje prijava: za bijeg, odbacivanje droge, vožnje u pijanom stanju i bez vozačke dozvole, opiranja uhićenju. Sve si je to priskrbio 26-godišnji mladić, a mjesto radnje bio je Slavonski Brod.



Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, prometni su policajci u srijedu, oko 16.50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, nadzirući promet pokušali zaustavili automobil kojim je u tom trenutku upravljala nepoznata muška osoba. Vozač se, unatoč podignutoj palici prometnog policajca, nije zaustavio, već je počeo povećavati brzinu. Policajci su odmah ušli u svoj automobil i krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem, koji je pak shvatio da će brzo biti sustignut i zaustavljen. Skrenuo je stoga u jednom trenutku s kolnika na desnu stranu, žurno izišao iz automobila te se dao u bijeg, odbacivši od sebe najlonsku vrećicu nepoznatog sadržaja.

Bijeg je ipak bio kratkog daha, jer su ga policajci ubrzo sustigli. No, tada se mlađi muškarac počinje opirati, pa su policajci bili prisiljeni savladati ga i staviti mu lisice na ruke. Tek tada se utvrdilo kako je riječ o 26-godišnjaku u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola od 0,62 promila te je doveden u policijsku postaju. S obzirom na to da su ga morali savladati i srušiti na tlo prije vezanja ruku, u policijsku postaju pozvani su liječnici koji su konstatirali da 26-godišnjak nema ozljeda te da je sposoban za daljnji postupak u policiji.

I onda je krenulo ispisivanje prekršajnih prijava. Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je kako je 26-godišnjak recidivist, učestali ponavljač težih prometnih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog toga su policijski inspektori protiv njega podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prilikom uhićenja pronađena je i najlonska vrećica koju je 26-godišnjak odbacio od sebe, a u kojoj se nalazilo 3,25 grama marihuane. Zbog toga policija protiv njega podnosi i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je prekršajno prijavljen i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Nije ju imao kod sebe.

Zbrajajući ove prijave, mladi recidivist mogao bi dobiti nekoliko tisuća eura tešku kaznu, ali i mogući zatvor. Također, mogao bi ostati i bez automobila kojim je bježao, a o čemu će odlučiti nadležni sudac.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike