Osijek
STAVLJENO JE UPOZORENJE GRAĐANIMA

Prijeti lim s krova konkatedrale
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka u srijedu su zbog jakog vjetra imali intervenciju kod konkatedrale svetih Petra i Pavla, nakon dojave građana da se na njezinom krovištu odvojio lim. Kako je puhao jak vjetar, a riječ je o vrlo visokom i zahtjevnom objektu koji se dio po dio obnavlja već desetljećima, a gdje je jedan od najslabijih dijelova, u smislu kvalitete i stabilnosti, svakako strmo krovište, vatrogascima je prestalo tek ograditi rizičan prostor i staviti upozorenje da se građani ondje ne bi kretali.

- Građanin nam je javio da se odvojio lim na sljemenu krovišta, riječ je o visini od oko 40 metara, pa zbog jakih naleta vjetra nismo mogli podići naša vozila za rad na visini, jer je postojala velika opasnost od prevrtanja. Naši su ljudi istaknuli upozorenje i ubilježili prostor na kojem se građani ne bi trebali kretati zbog njihove vlastite sigurnosti - rekao nam je u četvrtak Boris Banjan, zamjenik zapovjednika JVP-a Grada Osijeka. Ovakve intervencije osječkim vatrogascima nisu nepoznate, i ranije su intervenirali na krovištu konkatedrale, no da bi se ovaj problem trajno otklonio potreban je angažman stručnjaka.

- Napravili smo koliko smo mogli, to bi trebali rješavati radnici koji se profesionalno bave poslovima na takvim visinama i terenima. Specifični su to poslovi i uvjeti rada, a naša vozila mogu i napraviti štetu na samom prostoru Trga Ivana Pavla II., jer se ispod nalazi cijela mreža kanala i infrastrukture. U svakom slučaju otići ćemo do Župnog ureda i vidjeti sa župnikom što dalje. Pomoći ćemo koliko možemo, no najvažnije je pronaći stručnjake - dodao je Banjan. I.Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike