TvObzor
ISKRENA LJUBAV PREMA KLASIČNIM AUTOMOBILIMA U SPIN-OFFU POPULARNE REALITY SERIJE

Krntije i lova: Restauracija klasika
Objavljeno 17. ožujka, 2023.

Od autora popularne oktanske serije "Krntije i lova" na programu Viasat Explore stiže nam nova spin-off serija, "Krntije i lova: Restauracija klasika" ("Bangers & Cash: Restoring Classics"). Ta šestodijelna serija također slijedi karizmatične Mathewsonove i njihovu obiteljsku dražbovaonicu u šarmantnom selu Thornton Le Dale smještenom u Sjevernom Yorkshireu. No ovaj poput ti zaljubljenici u vozila pronalaze na dražbama nekoliko zanimljivih projekata, riskiraju vlastiti novac te se hvataju ukoštac s nizom jedinstvenih, a često i mukotrpnih restauracija klasičnih automobila u želji da nakraju ostvare zaradu. Seriju "Krntije i lova: Restauracija klasika" pogledajte na kanalu Viasat Explore, petkom u 22 sata, od 17. ožujka.



Nakon uspjeha originalne serije "Krntije i lova", ova će nas nova serija pobliže upoznati s projektima restauracije vozila, predstaviti prošlost odabranih vozila te detaljno prikazati cijelu obnovu, od početka kad Matthewsonovi na dražbi pronalaze potencijalno zanimljiva vozila preko angažiranja i plaćanja profesionalnih majstora koji će kupljenim klasičnim vozilima udahnuti novi život pa sve do kraja kad udarac čekićem označi kraj dražbe pa doznajemo tko su dobitnici, a tko gubitnici.

Svaka epizoda donosi nam više stvarnih projekata obnove različitih razina zahtjevnosti, pa gledatelji mogu vidjeti koliko je doista teško klasičnim vozilima vratiti njihov stari sjaj. Među vozilima koja će doživjeti transformaciju su i nekoć crveni, a sad svjetloružičasti Vauxhall Astra GTE, 67 godina star moped koji zahtijeva puno ljubavi da bi opet izišao na cestu, MG Montego Turbo čiji je motor u prtljažniku, rijetki Lotus Elan S1 koji nije bio na cesti punih 47 godina, Land Rover iz ranih pedesetih i popularni superautomobil Lotus Esprit iz osamdesetih godina.

U dokumentarnoj/reality seriji "Krntije i lova: Restauracija klasika" teško je doći do zarade jer, unatoč savjetima i zapažanjima Dereka, Davea i Paula Mathewsona, ekipa upada u zloglasne klopke s kojima se suočavaju svi vlasnici klasičnih automobila kad pokušavaju obnoviti svoja vozila. Dijelove je gotovo nemoguće pronaći, radovi traju mnogo duže od očekivanog, a računi samo pristižu... Ovo je serija "Krntije i lova: Restauracija klasika" - prava vozila, prave restauracije i iskrena ljubav prema klasičnim automobilima. Pratite je premijerno na programu Viasat Explore, petkom u 22 sata, od 17. ožujka. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike