TvObzor
AUTOR MEGAHITA “LET HER GO” 11. TRAVNJA ODRŽAT ĆE KONCERT U ZAGREBAČKOJ TVORNICI

Passenger uskoro premijerno u Hrvatskoj
Objavljeno 17. ožujka, 2023.

Kantautor Mike Rosenberg, poznatiji kao Passenger, autor jednog od najpoznatijih singlova posljednjeg desetljeća, megahita "Let Her Go", u utorak, 11. travnja, dolazi premijerno u Hrvatsku, i to u zagrebačku Tvornicu kulture.



Nevjerojatan uspjeh pjesme "Let Her Go" potvrđuju i brojke koje pokazuju da je spot među najgledanijim videima u povijesti YouTubea s više od 3,3 milijarde pregleda, dok je na Spotifyu singl preslušan više od 1,8 milijarde puta. Pjesma je završila na prvom mjestu ljestvica najboljih singlova u 19 zemalja diljem Europe pa sve do Meksika i Novog Zelanda kao i u SAD-u na prvom mjestu Billboardove Hot Rock ljestvice singlova te 5. mjestu Billboardove Hot 100. Prodana je u više od milijun digitalnih kopija u UK-u, kao i više od četiri milijuna u SAD-u i doživjela višestruko platinasta izdanja. Zacementirala je i 40. mjesto na ukupnoj Billboardovoj ljestvici Adult Pop Songs, kao i na 80. mjestu svih UK singlova, a među nagradama se izdvaja ona za najbolju kantautorsku pjesmu, nominacija na Brit Awards za britanski singl godine, kao i Ivor Novello nagrada za najizvođeniju pjesmu. "Let Her Go" je svoje mjesto upisala i u popularnoj kulturi, a koristila se u reklamama Superbowla, serijama poput "Heartland" i "Vampire Diaries". Zavrijedila je i brojne obrade.

U dosadašnjoj karijeri Passenger je nastupao s mnogim velikim imenima, a izdvajaju se stadionska turneja s Edom Sheeranom kao i serija koncerata po europskim arenama s Georgeom Ezrom. Višestruko nagrađivani glazbenik iz Brightona već je tijekom nastupanja s bendom počeo graditi međunarodnu karijeru, a album "Wide Eyes Blind Love" osigurao mu je fanove i pune dvorane u Australiji, kao i u UK-u. No studijsko izdanje "All the Little Lights", koje je sadržavalo "Let Her Go", odvelo je Passengera u potpuno novu dimenziju karijere i od uličnog svirača lansiralo ga je među zvijezde. Konstantnu prisutnost na top-ljestvicama nastavio je s albumima poput "Whispers", "Young as the Morning Old as the Sea", "Runaway" ili najnovijim "Birds That Flew and Ships That Sailed", kojim je još jednom zasjeo na popis top 40 UK albuma. Objavio je ukupno 14 albuma, od kojih je osam ušlo na top 40 ljestvice albuma, dok pjesme poput "Simple Song", "Sword from the Stone", "And I Love Her", "The Way That I Love You" i "The Wrong Direction" ostvaruju milijarde streamova.

Intimne indie pop/folk pjesme osigurale su Passengeru glazbeni uspjeh, a autentičnost na pozornici i izvan nje zavrijedila mu je globalnu fan bazu zbog čega i nastavlja nastupati na najvećim svjetskim pozornicama. Kao predizvođač na zagrebačkom koncertu nastupit će australski kantautor Stu Larsen, zaljubljenik u putovanja i folk-pop, koji je svoju karijeru počeo uz Passengera, s kojim je nastupao kao ulični svirač.

Ulaznice za zagrebački koncert su u pretprodaji po cijeni od 24 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 27 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop i Rockmark te sva prodajna mjesta sustava Eventim i Entrio, kao i online. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike