TvObzor
ZNANSTVENOFANTASTIČNI AKCIJSKI TRILER “65” STIGAO U HRVATSKA KINA

Nepoznati planet, izgubljeni pilot i samo jedna prilika za bijeg
Objavljeno 17. ožujka, 2023.

U domaća kina stigao je dugoočekivani znanstvenofantastični akcijski triler “65” čiji scenarij i režiju potpisuje dvojac Scott Beck i Bryan Woods, scenaristi postapokaliptičnog horor-hita “Mjesto tišine”, koji je zaludio gledatelje i oduševio kritičare. Poznati su i po intrigantnom slasher hororu “Haunt” te nadolazećoj horor-ekranizaciji kratke priče Stephena Kinga “The Boogeyman”. No sad im u kina stiže prvi SF film koji su radili - “65” - u kojemu Adam Driver glumi pilota svemirskog broda koji nakon sudara s asteroidom pada na nepoznati planet.



Finalni trailer filma vrvi napetošću, akcijom i zastrašujućim bijegom od misterioznih životinja sve dok pilot Mills (Adam Driver) ne otkriva da se zapravo nasukao na Zemlji... prije 65 milijuna godina. Sada, samo s jednom prilikom za bijeg, Mills i jedina preživjela članica posade, uplašena, ali hrabra Koa (Ariana Greenblatt), moraju pronaći put doma kroz nepoznati teren prožet do sada neviđenim dinosaurima u epskoj borbi za preživljavanje...

Uz iskusnog Becka i Woodsa, film nosi cijenjeni i popularni Adam Driver, 39-godišnjak nominiran za dva Oscara, dva Zlatna hlobusa i četiri Emmyja, a poznat po filmovima “Marriage Story”, “BlacKkKlansman”, “Dinastija Gucci”, HBO-ovoj seriji “Djevojke” te po ulozi Kyloa Rena u “Star Wars” franšizi. Producentsku ulogu predvodi Sam Raimi (“Evil Dead” serijal, “Spider-man” trilogija s Tobeyjem Maguierom), direktor fotografije je daroviti Salvatore Totino (“Bird Box”, “Spider Man: Povratak kući”, “Da Vincijev Kod”, reklame za Jack Daniel’s, Nike te spotovi za Brucea Springsteena i grupu Radiohead), a na glazbi je radio Chris Bacon (“Men in Black: International” te serije “Motel Bates” i “Wednesday”).

Uz dvojicu kreatora i renomiranog glavnog glumca, najveći su adut filma specijalni i vizualni efekti kojima su realistično dočarali prapovijesnu Zemlju i zastrašujuće dinosaure predatore, ali i futurističke gadgete i oružja. Vizualne efekte nadgledao je nagrađivani Chris Harvey (“Superman: Povratak”, “Tron: Nasljedstvo”, “Brzi i žestoki 6”, “Putovanje u središte Zemlje”, “Zero Dark Thirty”, “Chappie”), dok je za specijalne efekte bio zadužen impresivni Mark Hawker (“Spider Man 2”, “Brzi i žestoki 2”, “Godzilla”, “Terminator: Genisys”, “Pirati s Kariba 2”, “Fabelmanovi”). Stoga u kinima ne propustite napetu trilerovsku borbu za preživljavanje kroz impresivan mračni svijet prapovijesne Zemlje. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike