Regija
SKRB O SOCIJALNO UGROŽENIM GRAĐANIMA

Vukovar osigurao uskrsnice za osobe u potrebi, VSŽ pomaže umirovljenicima
Objavljeno 16. ožujka, 2023.
VUKOVAR - Kao i prethodnih godina, u povodu Uskrsa Grad Vukovar osigurao je uskrsnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom i poklon-pakete za korisnike Pučke kuhinje.

U povodu toga je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Penava poručio kako sustavno skrbe o sugrađanima koji su u najosjetljivijem socijalnom položaju i nastoje im osigurati svojevrstan dodatak kako bi Uskrs proveli na što je moguće ljepši i dostojanstveniji način. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako će Grad isplatiti jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 35 eura za 280 korisnika prava na naknadu za troškove stanovanja sa socijalnim statusom, s tim da će isplata biti organizirana u poslovnicama FINA-e od 3. do 28. travnja.

Grad Vukovar osigurao je i 80 prigodnih poklon-paketa za korisnike vukovarske Pučke kuhinje pojedinačne vrijednosti 30 eura, a podjela će se obavljati u prostorijama Pučke kuhinje (na dvije lokacije: u prostoru GDCK-a Vukovar i na Tržnom centru u Borovu naselju) od 3. do 7. travnja. U gradskom je proračunu za uskrsnice osigurano 10 tisuća eura, a za prigodne prehrambene pakete dodatno će se izdvojiti 2400 eura.

I Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija imaju niz mjera kojima nastoje olakšati život osobama koje se nalaze u teškoj ekonomskoj situaciji, uključujući i umirovljenike s malim mirovinama. U skladu s tom praksom, Županija je početkom ožujka raspisala javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za tekuću godinu. Pomoć umirovljenicima koja se dodjeljuje tim javnim pozivom odnosi se na pomoć korisnicima mirovinskog prava u obliku vrijednosnog poklon-bona. Kako je naglašeno, prijaviteljima koji ispune uvjete iz poziva osigurat će vrijednosni poklon-bon koji će se dodjeljivati do četiri puta godišnje u maksimalnom iznosu od 80 eura, a koji će se koristi za kupnju prehrambenih proizvoda. Poziv ostaje otvoren do početka travnja, a podnositelj zahtjeva mora biti korisnik mirovinskog prava u Hrvatskoj ili u inozemstvu s prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije. Definirano je kako mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva ne smije prelaziti cenzus od 230 eura za samce, odnosno 450 eura za bračni ili izvanbračni par.

Sve informacije o detaljima javnog poziva građani mogu dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb VSŽ-a. D. Korpoš
DEMOGRAFSKA MJERA
Nedavno je Vukovarsko-srijemska županija raspisala i javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu financijskih sredstava za pomoć obiteljima s četvero i više djece u dobi do 18 godina, u svrhu provođenja demografskih mjera. Za ovu je mjeru osigurano nešto više od 345 tisuća eura, s tim da će VSŽ isplaćivati 133 eura mjesečno onima koji ispune uvjete javnog poziva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike