Osijek
UZ NOVI KOLODVOR U LASLOVU NOVA INFRASTRUKTURA

Započela izgradnja javne rasvjete duž staze
Objavljeno 15. ožujka, 2023.
Novi kolodvor u Laslovu osigurava bolje uvjete putnicima i više vlakova na liniji Osijek - Vinkovci, a Općina Ernestinovo sada nastavlja s investicijama na toj lokaciji.

- Uz laslovački kolodvor, između Ulice pobjede i Kolodvorske ulice, staza se proteže paralelno uz željezničku prugu, i tamo traju radovi postavljanja javne rasvjete. Radovi se provode uz financijsku potporu Hrvatskih željeznica i Općine Ernestinovo te će pješačku stazu, nakon okončanja radova na rasvjeti, naši sumještani moći sigurnije koristiti i noću. Ovo je je još jedan projekt kojim ispunjavamo obećano, planiramo i krećemo u nova ostvarenja, a sve uz prisutnost brojne građevinske mehanizacije koja se ne gasi u našoj općini - kaže načelnica Marijana Junušić.

U Laslovu je napravljen novi kolodvor koji omogućuje prolaznost više vlakova. Prije ove velike rekonstrukcije bilo je tako da - dok jedan vlak koji krene iz Osijeka ili Vinkovaca ne dođe na svoju odredišnu točku - drugi, ni teretni ni putnički, nije mogao krenuti iz suprotnog smjera. Rekonstrukcijom željezničkog kolodvora Laslovo - Korođ izgrađen je peron dug 160 metara i novi kolosijeci. Dva su nova kolosijeka, lijevo i desno od središnjeg koji je prolazni. Dva krajnja su manevarski kolosijeci da se vlakovi mogu mimoilaziti na putu od Osijeka do Vinkovaca. Uz peron napravljen je i pothodnik ispod pruge, kojim se prelazi s parkirališta na otočni peron.

Novi kolosijeci napravljeni su da se koriste za zaustavljanje vlaka iz Osijeka dok čeka ako u isto vrijeme ide vlak iz Vinkovaca. Laslovo je točno na pola puta, kao strateška pozicija. D.Pejić
Možda ste propustili...

U ŠAHOVSKOM DOMU ZRINJEVAC

Brzopotezni turnir osvojio je Aleksić

SPECIJALIZIRANA TRGOVINA GRAMOFONSKIH PLOČA, STRIPOVA...

Vinylmania danas otvara svoja vrata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

”VATRENO KRŠTENJE” MLADE OSJEČKE LIJEČNICE

Bebica se rodila u kući, a porod je trajao par minuta

2

ZAVRŠNI SLOJ SE OSUŠIO

Radovi su gotovi, most za pješake konačno otvoren

3

KOMARCI NAJUPORNIJI U SARVAŠU I JUGU II

Grad uzvraća dimnim zidom