Osijek
FOOZOS I ODJEL ZA KEMIJU

Promovirani diplomanti s dva osječka fakulteta
Objavljeno 16. ožujka, 2023.
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti promovirao je 193 studenta, a Odjel za kemiju 15 magistara i 22 prvostupnika

Ovih dana fakulteti osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Storssmayera u Osijeku promoviraju svoje diplomirane studente, pa su tako nakon studenata Kineziološkog fakulteta, o čijoj smo promociji pisali u utorak, u srijedu promovirani studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek (FOOZOS), a početkom ožujka i studenti Odjela za kemiju.



Brzo zapošljavanje


- Danas smo promovirali 193 studenta. Najprije studente Diplomskog sveučilišnog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji su stekli zvanje magistara/magistrica. To su studenti koji su nakon tri godine studija i rada u dječjim vrtićima završili još dvije godine studija. Zatim smo promovirali studente koji su završili Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni Učiteljski studij. I konačno, promivirali smo i studente Preddiplomskog sveučilišnog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, rekla nam je dekanica FOOZOS-a, prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar.


- Studenti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja zapošljavaju se još tijekom studija, to je jedno od najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj, koliko god ih obrazovali i promovirali svaki pronađe svoje mjesto. Ravnatelji iz različitih dječjih vrtića, ne samo u urbanim sredinama, već i u ruralnim, gdje je sve više dječjih vrtića, uvijek traže studenta više, no mi sve te zahtjeve jednostavno ne možemo ispuniti, pa zbog toga često na tim mjestima rade nekvalificirani ljudi nekakvih srodnih zanimanja. S druge strane, učitelji razredne nastave nešto se teže zapošljavaju, no s obzirom na kompetencije ne moraju se baviti isključivo tim zvanjem već je pred njima širi spektar mogućnosti, pa se tako zapošljavaju u produženom boravku, kao učitelji u bolnicama ili domovima za djecu koja su u nepovoljnom položaju, čak i u jedinicama lokalne samouprave kao glasnogovornici, pročelnici... Svi oni mogu pronaći svoje mjesto, ne moraju nužno raditi u školi - rekla je dekanica FOOZOS-a.

Dario Kulundžić magistar je primarne edukacije koji se odlučio za informatički modul te trenutačno predaje informatiku i tehnički u osnovnoj školi u Velikoj Kopanici. "Vrlo sam zadovoljan fakultetom i kompetencijama koje nam je pružio. Studiranje je bilo odlično, a uspio sam si i zaposliti prije završetka studija", rekao nam je Dario.

Promocija kemičara


Početkom ožujka održana je i Svečana promocija Odjela za kemiju na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti. Rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Vlado Guberac promovirao je šest magistara edukacije kemije, 15 magistara kemije i 22 sveučilišna prvostupnika kemije. Pročelnica Odjela za kemiju, izv. prof. dr. sc. Elvira Kovač-Andrić dodijelila je promoviranim magistrima edukacije kemije i magistrima kemije pristupnicu i jednogodišnje članarine u Hrvatskom kemijskom društvu.

Promovirani sveučilišni prvostupnici (univ. bacc. chem.) su: Andrijanić Luka; Bolješić Petra; Cepanec Matija; Čavlek Aleksandra; Dimitarević Rea; Dražić Ena; Duković Iva; Glavaš Dora; Groznica Nikolina; Hamzić Arijana; Jezidžić Anđela; Jozić Rajna Marija; Kovačević Tea; Krklec Leticija; Krznarić Marija; Magić Dina; Milišić Laura; Pritišanac Ivan; Šinjori Damjan; Tadić Dominik; Tomašić Ivan i Vukić Maja.

Promovirani magistri edukacije kemije (mag. educ. chem.): Grgić Marta; Jakić Marija; Novak Ivana; Pejić Anja; Vicić Antonia; Zajkić Hana. Promovirani magistri kemije (mag. chem.): Basara Roberto; Budeš Ana-Marija; Ćorić Ivan; Đambić Kristina; Glavašević Arbutina Darija; Ivanković Ana; Janđel Kristina; Kovačević Monika; Milardović Anna-Marija; Plasajec Ana; Prokopec Doris; Samardžija Mia; Šebalj Lorena; Tot Dora; Zajkić Hana.

Ivan Alilović
SVI NAGRAĐENI STUDENTI KEMIJE
Nagrađeni studenti za 1. godinu Sveučilišnog preddiplomskog studija Kemija su Noland Čeke Trischler, Nikola Krmpotić i Terezija Som, za 2. godinu Silvija Midenjak, za 3. godinu Sveučilišnog preddiplomskog studija Kemija Luka Andrijanić i Ivan Pritišanac.

Nagrađeni studenti za 1. godinu Diplomskog sveučilišnog studija Kemija (istraživački smjer) Tomislav Šilješ; za 2. godinu Hana Zajkić, dok je za 2. godinu Diplomskog sveučilišnog studija Kemija (nastavnički smjer) nagradu dobila Antonia Vicić.

Najčitanije iz rubrike