Crna kronika
PUNI SE PARKING U PU BRODSKO-POSAVSKOJ

Policija je u tri dana privremeno oduzela tri vozila recidivistima
Objavljeno 16. ožujka, 2023.
Polako, ali sigurno puni se dvorište Policijske uprave brodsko-posavske automobilima koje su privremeno zaplijenili od višestrukih prometnih recidivista. Sada se tamo nalazi vozilo 23-godišnjaka koji je od strane prometnih policajaca za upravljačem automobila zaustavljen u utorak u Gundincima. Kako stoji u policijskom priopćenju, automobil je zaustavljen u 21.55 nakon čega se krenulo s provjerom. I tada su počeli policajci s ispisivanjem prijava, kako prekršajnih tako i kaznenih.

Uvidom u policijsku evidenciju utvrđeno je da se na automobilu nalaze nepripadajuće registracijske pločice koje su odjavljene 2021. godine, a koje je 23-godišnjak prethodno postavio na automobil služeći se kao pravima u prometu. Također je utvrđeno da mladi vozač nema vozačku dozvolu, a ni osobnu iskaznicu, te se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja. Odmah je isključen iz vožnje, a kako je riječ o recidivistu, privremeno mu je oduzet automobil. Dobio je dvije prekršajne prijave, jednu zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, a drugu jer kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Kaznenu si je prijavu pak priskrbio jer je na auto stavio nepripadajuće registracijske pločice.

Sada slijedi odluka suda u kojoj će posve sigurno dobiti veliku novčanu kaznu, koja može biti zamijenjena zatvorom, te zabranu vožnje motornih vozila B-kategorije. Mnogi se pitaju čemu ova zabrana ako nema položen vozački ispit, no kazna ima smisla. Ona će se aktivirati u trenutku kada, i ako, mladić bude jednoga dana položio vozački ispit. Također će mu se tada aktivirati i upis negativnih bodova. Bit će ovo jako skup put do zakonskog ishođenja vozačke dozvole. Sudbina automobila također će ovisiti o odluci nadležnog suca, on mu može biti vraćen (nije poznato je li njegovo vlasništvo), a može biti i trajno oduzet.

Automobil je privremeno oduzet još jednom recidivistu, također 23-godišnjaku. Njega su policajci zaustavili u ponedjeljak oko 22 sata na kolniku Sjeverne vezne ceste u Slavonskom Brodu, i to jer je vozio brže od dopuštenog. I onda kreće ispisivanje prekršaja, mladić nije smio voziti jer mu je poništena vozačka dozvola zbog negativnih bodova. Odmah je isključen iz prometa te je, s obzirom na to da je recidivist, ključeve predao policajcu koji je privremeno oduzeto vozilo odvezao u policijsko dvorište. O sudbini vozila odlučit će nadležni sudac. Mladića čeka nova novčana kazna i opet višemjesečna zabrana vožnje.

Treći automobil koji je privremeno oduzet vlasništvo je 46-godišnjaka koji je za dana, u nedjelju, pijan skrivio prometnu nesreću. On je s 1,71 promilom alkohola u krvi vozio auto za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. U jednom trenutku autom je prešao na travu, nogostup i biciklističku stazu, udarivši u kućicu stajališta autobusa i metalni stup ulaznih vrata u dvorište jedne kuće te betonsko-metalnu ogradu ispred druge kuće. Potom je u daljnjem kretanju automobilom srušio prometni znak.

Nakon što ga je policija alkotestirala, morao je na triježnjenje, dok mu je auto privremeno oduzet. Parkiran je u policijskom dvorištu. M.Bugarić
23

godine su dvojici nepopravljivih vozača

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

U CEHOVSKOJ ULICI U POŽEGI

Prijetio policajcu i vrijeđao ga

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U ČEPINU

Zabio se autom u betonski most i poginuo na mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi