Regija
STUDENTI ŠUMARSTVA I DRVNE TEHNOLOGIJE ŽELE VIŠE KONKRETNIH ZADATAKA

Na praksi u pilanama 440 studenata
Objavljeno 15. ožujka, 2023.
VINKOVCI



Završen je projekt "Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta", u okviru kojeg je 440 studenata na nacionalnoj razini sudjelovalo na individualnim i grupnim stručnim praksama u drvoprerađivačkim tvrtkama.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji projektne aktivnosti, uključujući obje vrste stručne prakse, provedene su u tvrtkama Bjelin Spačva u Vinkovcima i Bjelin Otok u Otoku, kao i u Centru kompetencija d. o. o. za istraživanje i razvoj u Gradištu.

Nositelj projekta je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu s partnerima - Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije, udrugom Slavonski hrast drvni klaster i Centrom kompetencija Vukovarsko-srijemske županije. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 4 milijuna kuna, 100-postotno financirano sredstvima Europske unije u okviru Poziva "Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju" iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.". Projekt je trajao 36 mjeseci.

Nositelj projekta, zagrebački Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, podsjeća kako su glavni ostvareni ciljevi pružanje podrške povećanju zapošljivosti studenata tog fakulteta na tržištu rada omogućavanjem stjecanja praktičnih vještina za rad kroz unapređenje i provedbu konkretne stručne prakse.

- Također je važna uspostava Centra za stručnu praksu na našem fakultetu i jačanje kompetencija 55 nastavnika i četiri mentora u suradnji s partnerima iz industrije, a to su Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije i udruga Slavonski hrast drvni klaster. Provedbom ovog projekta dogovoren je smjer kojim bi se trebala obavljati individualna i grupna stručna praksa u budućnosti. Zadovoljni profesori i studenti potvrdili su da bi u budućnosti još veći naglasak trebao biti na provedbi stručne prakse kroz individualni pristup studentima te na radu na konkretnim zadacima i rješenjima tehničkih problema. Također, primjetan je i sve veći odaziv tvrtki koje iskazuju interes za provedbu stručne prakse u svojim pogonima - pojašnjavaju na Šumarskom fakultetu. M.F.
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike