Novosti
HNS I GLAS DEMANTIRAJU NAGAĐANJA:

Zapošljavanje u Zagrebu nije najava buduće koalicije
Objavljeno 14. ožujka, 2023.
Nakon što su se u medijima pojavila nagađanja da imenovanje određenih osoba kao novih pročelnika u Gradu Zagrebu, gdje je na vlasti Možemo! na čelu s Tomislavom Tomaševićem, navješćuje i moguću suradnju te potencijalnu novu koaliciju za iduću "superizbornu" godinu koju bi činili Možemo!, SDP, HNS i GLAS, to su demantirali čelnici HNS-a i GLAS-a.

Naime, dvoje od četvero novih zagrebačkih pročelnika povezano je s bivšim strukturama HNS-a - Ana Pavičić Kaselj, imenovana pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, nekad je bila pomoćnica bivšeg HNS-ova ministra i tada šefa stranke Ivana Vrdoljaka, a Stanko Kordić, koji preuzima ured za obnovu, bio je bivši tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dok ga je vodila tada HNS-ova Anka Mrak-Taritaš, danas predsjednica GLAS-a. Sukladno tome, postavilo se i pitanje sprema li se nova koalicija navedenih stranaka.

No Mirko Korotaj, v. d. predsjednika Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) kaže nam kako zapošljavanje u Zagrebu nije posljedica nikakvih stranačkih dogovora i nema baš nikakve veze s aktualnim čelništvom HNS-a, niti su to uopće preispitivali. Dodaje kako zasad nisu određivali s kime će surađivati u budućnosti, a na stranačkim odborima će tek u rujnu dogovoriti na koji način djelovati, s kim imaju zajedničke interese i vidjeti tko će biti zainteresiran za suradnju i zajedničke programe. "Spremni smo surađivati sa svima koji žele dobro Hrvatskoj i imaju programe i projekt za razvoj Hrvatske, po općinama i jedinicama lokalne samouprave i uprave, a i na razini države. Mi ćemo se u rujnu očitovati o budućim suradnjama, stranka smo centra i spremni smo surađivati, međutim do konkretnijih razgovora nije još došlo ni s jednom strankom", rekao nam je Mirko Korotaj, dodajući da nije određeno kada će se održati stranački sabor.

Prema navodima iz Jutarnjeg lista, čelnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš također je rekla da je Kordić imao najbolje rezultate na natječaju i odbacila tvrdnje kako je to dio nekog budućeg koalicijskog dogovora. Kaže da nije u komunikaciji s Tomaševićem, a za razgovore oko buduće suradnje na izborima 2024., koji tek trebaju početi, ostaju otvoreni. I.Bošnjak
Možda ste propustili...