Regija
”KULTURA U POKRETU” ZA MLAĐE OD 25 I STARIJE OD 54 GODINE

Novi bibliobus nastavit će promovirati kulturu čitanja
Objavljeno 15. ožujka, 2023.
VINKOVCI



"Nastavljamo s provođenjem projekta ‘Kultura u pokretu‘ ukupne vrijednosti oko 530 tisuća eura, a projektne aktivnosti usmjerene su na korisnike Bibliobusne službe mlađe od 25 i starije od 54 godine te pripadnike nacionalnih manjina i osobe s invaliditetom, uz velik broj radionica, gostovanja i promotivnih kampanja. Također, u planu je i nabava novog, modernog vozila, što će omogućiti bržu i lakšu dostupnost knjižne građe na području cijele županije", rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić, pred kraj prošle godine o planovima za 2023. Što je najavila, to se i ostvarilo.

Naime, u vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru predstavljen je projekt "Kultura u pokretu", čiji je korisnik Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a projektni su partneri Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci. Cilj je projekta omogućiti izravno uključivanje pripadnika ciljanih skupina u društvo kroz promociju i popularizaciju kulture čitanja i inkluzivne aktivnosti. Vrijednost je projekta 529.666 eura.

Projekt su predstavile ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić i voditeljica Bibliobusne službe VSŽ-a Klaudija Mandić, a o važnosti ovakvih projekata za županiju i grad govorili su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

- Završetkom uvodne konferencije projekta "Kultura u pokretu" korak smo bliže novom bibliobusu, vozilu kojim će djelatnici vinkovačke knjižnice i nadalje knjige odvoziti na više od 60 stajališta naše županije, na radost više od 1300 korisnika Bibliobusne službe. Čestitamo našoj Gradskoj knjižnici i čitaonici na provedbi te Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA na pripremi ovog projekta, kojim želimo promovirati čitalačku pismenost i podići razinu svijesti o važnosti kulture čitanja - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vinkovački bibliobus rad je počeo prije trideset godina, a svrha mu je danas, kao i 1992., kada je krenuo, ista - promicanje čitanja u naseljima koja nemaju svoju knjižnicu. M. Flego
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike