Regija
”KULTURA U POKRETU” ZA MLAĐE OD 25 I STARIJE OD 54 GODINE

Novi bibliobus nastavit će promovirati kulturu čitanja
Objavljeno 15. ožujka, 2023.
VINKOVCI"Nastavljamo s provođenjem projekta ‘Kultura u pokretu‘ ukupne vrijednosti oko 530 tisuća eura, a projektne aktivnosti usmjerene su na korisnike Bibliobusne službe mlađe od 25 i starije od 54 godine te pripadnike nacionalnih manjina i osobe s invaliditetom, uz velik broj radionica, gostovanja i promotivnih kampanja. Također, u planu je i nabava novog, modernog vozila, što će omogućiti bržu i lakšu dostupnost knjižne građe na području cijele županije", rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić, pred kraj prošle godine o planovima za 2023. Što je najavila, to se i ostvarilo.

Naime, u vinkovačkom Poduzetničkom inkubatoru predstavljen je projekt "Kultura u pokretu", čiji je korisnik Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a projektni su partneri Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci. Cilj je projekta omogućiti izravno uključivanje pripadnika ciljanih skupina u društvo kroz promociju i popularizaciju kulture čitanja i inkluzivne aktivnosti. Vrijednost je projekta 529.666 eura.

Projekt su predstavile ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić i voditeljica Bibliobusne službe VSŽ-a Klaudija Mandić, a o važnosti ovakvih projekata za županiju i grad govorili su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

- Završetkom uvodne konferencije projekta "Kultura u pokretu" korak smo bliže novom bibliobusu, vozilu kojim će djelatnici vinkovačke knjižnice i nadalje knjige odvoziti na više od 60 stajališta naše županije, na radost više od 1300 korisnika Bibliobusne službe. Čestitamo našoj Gradskoj knjižnici i čitaonici na provedbi te Agenciji za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA na pripremi ovog projekta, kojim želimo promovirati čitalačku pismenost i podići razinu svijesti o važnosti kulture čitanja - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Vinkovački bibliobus rad je počeo prije trideset godina, a svrha mu je danas, kao i 1992., kada je krenuo, ista - promicanje čitanja u naseljima koja nemaju svoju knjižnicu. M. Flego
Možda ste propustili...

OSTVARILI PRAVO NA POTPORE IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Za 142 sportske udruge 60 tisuća eura

POČELO JE UKLANJANJE INVAZIVNIH VRSTA

Prava svilenica i žljezdasti nedirak prijetnje ekosustavu

HERCEGOVAČKA ZAVIČAJNA UDRUGA “HERCEG STJEPAN” POŽEGA

Donacija za još bolju skrb o djeci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana