Sport
OSVRT NA 25. KOLO SUPERSPORT HNL

Velikogorički triler zasjenio trijumfe Hajduka i Šibenika
Objavljeno 13. ožujka, 2023.
Svakakvih uzbuđenja donijelo je 25. kolo SuperSport HNL-a. Dinamo je na Šubićevcu doživio tek drugi poraz ove sezone, Hajduk je drugi put u deset dana slavio u Gradskom vrtu, Rijeka je nastavila svoj pobjednički marš u nastavku sezone, a najluđa utakmica cijelog dosadašnjeg dijela prvenstva odigrana je u Gorici, koja je u pravom trileru prepunom pogodaka i preokreta svladala Istru 1961 i time sačuvala nadu u produžetak prvoligaškog života. Derbi kola odigran je u Osijeku. Utakmica nije baš bila lijepa za oko, ali Splićani se sigurno time neće opterećivati, jer su se još jednom osladili. Nakon što su izbacili Osijek iz Kupa, sada su ga pobijedili i u prvenstvenom susretu. Bijelo-plavi nikako ne uspijevaju pronaći izlaz iz začaranog kruga loših igara i rezultata, pa će ih do kraja čekati vrlo neizvjesna borba za pozicije koje vode u Europu. Sada im je prvi pratitelj Rijeka koja je uvjerljivom pobjedom nad Varaždinom nastavila proljetnu renesansu. Riječani su došli na samo dva boda od Osijeka, jer su u osam kola nastavka osvojili najviše bodova. Čak 19 od moguća 24. Vjerojatno se ni na Rujevici nisu nadali takvom uzletu, ali sad tek treba vidjeti mogu li zadržati taj pobjednički ritam. Na dnu tablice vodi se žestoka bitka između Šibenika i Gorice. Zasad su jedni i drugi vrlo žilavi. Šibenik je uspio srušiti vodeći Dinamo koji se već očito polako okreće sljedećoj sezoni i više se bavi unutrašnjim previranjima i borbom za prevlast negoli suparnicima. Hajduk se sad približio na devet bodova, ali Dinamo još uvijek ima i susret manje koji će odraditi sutra (srijeda) protiv Istre 1961 na Aldo Drosini. Baš su Puljani bili sudionici nesvakidašnje drame u Velikoj Gorici. Poraženi su s 5:4 u nevjerojatnoj utakmici. Još desetak minuta prije kraja Imali su vodstvo od 3:1, a onda je Gorica u samo četiri minute napravila čudesan preokret i povela s 4:3. Puljani su uspjeli izjednačiti u petoj minuti sudačke nadoknade, ali je Gorica već u sljedećem napadu preko Mitrovića osigurala dramatičnu pobjedu kojom je sačuvala izglede za opstanak. Istina, Šibenik joj bježi sedam bodova, ali Velikogoričani su sad ohrabreni, jer su u posljednja tri kola uzeli sedam bodova, dvaput su pobijedili, a prije te tri utakmice imali su jednu jedinu pobjedu u cijeloj sezoni. Uzbudljive će biti borbe za mjesta koja vode u Europu, a potencijalno bi zanimljiva mogla biti i ta bitka za opstanak.

Upravo zahvaljujući tom susretu ovo je kolo debelo nadmašilo prosjek po postignutim pogocima. Palo ih je čak 19 ili 3,8 po susretu. Gledatelja je, pak, na hrvatski stadionima ukupno bilo 15.397 ili 3079 po utakmici, a najviše se navijača skupilo u Gradskom vrtu, na derbiju Osijeka i Hajduka - 6107.

Dalibor Keler
 
 
Rezultati 25. kola
Gorica - Istra 1961 5:4, Lokomotiva - Slaven Belupo 1:0, Šibenik - Dinamo 2:1, Rijeka - Varaždin 3:1, Osijek - Hajduk 0:2.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike