Sport
U NAŠICAMA PREDSTAVLJENO VELIKO POJAČANJE

Manuel Štrlek: Vjerujem
da ćemo zajedno uživati
sljedeće tri godine
Objavljeno 13. ožujka, 2023.

Petu godinu broj 26 na leđima nosi u Telekom Veszpremu. Prije toga 26 nosio je u Vive Kielceu, Zagrebu i Dubravi. U nedjelju je odjenuo "najdraži" broj 26 onaj hrvatske reprezentacije, a od sljedeće godine broj 26 na leđima NEXE-ova dresa nosit će Manuel Štrlek.



U Slavoniji je ostao dan duže od ostalih hrvatskih reprezentativaca. Iz Osijeka, odnosno Vukovara, gdje su hrvatski rukometaši boravili do susreta s Nizozemcima u Gradskom vrtu, stiglo je iskusno lijevo krilo u Našice, gdje je službeno predstavljen u dvorani OŠ kralja Tomislava. Štrlek će u njoj igrati kao domaćin sljedeće tri sezone, a jučer je prvi put istrčao na našički teren pred brojnim navijačima NEXE-a koji su bili dio ovog nesvakidašnjeg happeninga.

- Ovo je doista nesvakidašnje za rukometne klubove. Uvijek sam govorio da mi je želja podići rukomet na razinu košarke ili nogometa na svim razinama - pričao je Štrlek, koji je potpisao brojne autograme mladim navijačima NEXE-a.

Onaj najznačajniji, na ugovor zajedno s predsjednikom našičkog kluba Josipom Ergovićem potpisao je na dužinu od tri godine. Znači, igrač koji će u prosincu napuniti 35 godina najmanje do svoje 38 planira igrati u NEXE-u.

- Mislim da sam fizički jako dobar. Vrhunski rukomet mogu igrati još minimalno tri godine. Ambicije još imam. Uvijek sam bio gladan rezultata i uspjeha.

Želi svoje ambicije ispuniti zajedno s onima koji pišu lijepu našičku rukometnu priču.

- Već duže vrijeme pratim što NEXE radi u europskim i domaćim natjecanjima i znao sam da je riječ o ozbiljnom i sjajno organiziranom sportskom kolektivu. No, kada su mi čelnici kluba prezentirali svoje razvojne planove, oduševio sam se i nisam mnogo dvojio. Posebno mi je drago što ću nakon Veszprema opet igrati u sredini koja živi za rukomet, o čemu svjedoči i ovo mnoštvo navijača koje me je došlo pozdraviti i najbolja su potvrda da sam donio dobru odluku. Hvala i svima iz RK NEXE što su me dočekali onako kako to Slavonci znaju. Široka srca i osmijeha. Našice i Slavonija vole rukomet, a ja obećavam da ću se svima odužiti kvalitetnim partijama i da ćemo ionako visoke ambicije kluba još podići. Želimo se boriti za sami vrh u domaćim i europskim natjecanjima. Vjerujem da ćemo zajedno uživati sljedeće tri godine.

Štrlek je "bacio rukavicu" i ostalim svojim kolegama koji igraju godinama u inozemstvu.

- Meni je ovo već 16. godina u Ligi prvaka. Dolazim i sada u klub koji ima ambicije. Pozitivne stvari su se kod mene dogodile u posljednje vrijeme. Vratio sam se u reprezentaciju, vraćam se u hrvatski rukomet. Nadam se da će se još netko od hrvatskih igrača vratiti kući - poručio je Štrlek.

K. Lacković
Lijevo krilo reprezentacije u Našice dolazi sljedeće sezone iz redova mađarskog Telekom Veszprema

ERGOVIĆ: ŽELIMO POSTATI PRVACI HRVATSKE
Ponosan na dobro odrađen posao je i predsjednik RK NEXE Josip Ergović. Za sljedeću sezonu već su dogovorili dolazak iskusnog Marka Bezjaka iz Magdeburga, a stiže i izraelski lijevi vanjski Adir Cohen. Štrlek dolazi iz Mađarske, gdje će sljedeće sezone igrati još jedan ljevokrilni hrvatski reprezentativac Marin Jelinić. On će se pridružiti Pick Szegedu pa osim ulaznih NEXE radi i kvalitetne izlazne transfere. Primjerice, Tomislav Severec od sljedećeg sezone nosit će dres HSV-a.

- Nakon odlaska Jelinića odlučili smo se za ovaj, najveći povratni transfer u hrvatskoj rukometnoj povijesti. Želimo Manuelu da se ovdje osjeća kao kod kuće i da na utakmicama oduševljava naše navijače, baš kao na potpisivanju ugovora. Vjerujem kako će NEXE za vrijeme Štrlekova ugovora osvojiti titulu prvaka Hrvatske - poručio je Ergović i dodao kako će NEXE odraditi još trasfera za sljedeću sezonu.

Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike