Regija
POLJOPRIVREDNO-ŠUMARSKA ŠKOLA

Vinkovački učenici usavršavaju se na Cipru, u Španjolskoj, Laponiji
Objavljeno 14. ožujka, 2023.
VINKOVCI - Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci, kao ustanova akreditirana za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, sve do 2027. godine nastavlja projektne aktivnosti, pa je, nakon što je u studenome 2022. u španjolskoj Úbedi 16 učenika na dvije ekološke farme učilo o permakulturi, već 12. ožujka 2023. šestero učenika koji se obiteljski bave konjogojstvom otišlo u Pireneje, u školu koja je specijalizirana upravo za to područje, kako bi produbili znanje i unaprijedili praktične vještine jahanja. U travnju slijedi odlazak na Cipar 12 učenika - dva pekara i dva mesara provest će dva tjedna u tvrtkama iz svojih područja, a osam agrotehničara bavit će se sustavima navodnjavanja. Za ljeto se planira praktična nastava osam šumarskih tehničara u partnerskoj šumarskoj školi u finskoj Laponiji.



U ovoj vinkovačkoj srednjoj stručnoj školi nedavno je dovršen Erasmus+ projekt TIME (Technology, Innovation and Modernisation for Education), započet 2020. godine, sufinanciran iz EU-a s više od 80.000 eura. Cilj je, kažu u školi, pružiti učenicima i nastavnicima priliku za stručno usavršavanje i primjenu svega što su naučili u svojoj školi i na vlastitim OPG-ovima. Tijekom projekta na mobilnostima je sudjelovalo 30 učenika i troje nastavnika. U jednoj su aktivnosti učenici programa agrotehničar i fitofarmaceut, njih 18, početkom 2021. godine u Sevilli učili o primjeni dronova u poljoprivredi, dok je druga grupa od 12 učenika, programa šumarski tehničar, svoju mobilnost provela u partnerskoj školi Escola Agraria del Pireneu u španjolskim Pirenejima u studenome 2022.



Osim novih jezičnih, interkulturnih, transverzalnih i stručnih vještina učenika, škola je postala bogatija za mnoge inovacije. M. Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura