Sport
BOJKOV STROJ MELJE SVE PRED SOBOM

Vukovarsko proljeće za čistu je “peticu”
Objavljeno 13. ožujka, 2023.

Momčad Miroslava Bojka i dalje je nezaustavljiva na početku proljetnog dijela sezone! Nogometaši Vukovara sjajnim su izdanjem pred svojim navijačima uvjerljivo porazili Solin, 4:0, te tako upisali i petu pobjedu u 2023. godini u isto toliko nastupa, s impresivnom razlikom pogodaka 12:1.



Po mjestu na tablici trebao je to biti jedan od derbija 21. kola SuperSport Prve NL, jer su Solinjani stigli kao četvrtoplasirana momčad lige, doduše, opterećena i lošim ulaskom u nastavak sezone, u kojem su do ovog susreta nanizali tri poraza, zbog čega su i promijenili trenera. No nije im pomoglo jer Vukovarci su dominirali susretom te tako dodatno povećali pritisak na vodeći Rudeš, koji je svoj susret igrao u nedjelju. Sve je bilo riješeno već u prvih 45 minuta, koje su Bojkovi igrači uistinu odradili furiozno. U 7. minuti na asistenciju Gonzaleza Pelko je donio početnu prednost domaćinu, a već dvije minute poslije udvostručio ju je Jukić zabivši glavom nakon kornera Rugaševića. Bila je to najava kako će sva tri boda ostati drugoplasiranom sastavu lige, koji se nije zadovoljio tim vodstvom, nego ga je nastojao još povećati. Rezultat toga još dvije su lopte iza leđa gostujućeg vratara Kargotića, a oba je puta egzekutor bio Knöll. Najprije je u 29. minuti, nakon što je Awounyo probio po boku i ubacio u peterac, s lakoćom zatresao mrežu, a jednaka je dobitna kombinacija urodila plodom i u 39. minuti, kada je njemački napadač svojim drugom pogotkom u susretu postavio konačni rezulltat. Do kraja sjajnih prvih 45 minuta Vukovarcima su još zbog zaleđa poništena dva pogotka, no i bez njih je to bez dvojbi bilo njihovo najbolje poluvrijeme ove sezone.

Solinjani su u 50. minuti ostali s igračem manje, nakon isključenja Markote, i na kraju mogu biti sretni što se u nastavku rezultat više nije mijenjao. G.R.
Vukovar 1991       4 (4)

Solin       0

VUKOVAR – Stadion u Borovu naselju. Gledatelja 250. Sudac: Oliver Romić (Osijek) 7. Strijelci: 1:0 Pelko (7), 2:0 Jukić (9), 3:0 Knöll (29), 4:0 Knöll (39). Žuti kartoni: Bungić (Vukovar 1991), Pekić, Maganjić (Solin). Crveni karton: Markota (50, Solin)

VUKOVAR 1991: Kolić, Pavičić, Baltić, Jukić (od 46. Periša), Rugašević (od 53. Bungić), Mustedanagić (od 76. Bušić), Biljan, Gonzalez (od 46. Radošević), Awounyo (od 61. Jara), Knöll, Pelko

SOLIN: Kargotić, Buljan (od 55. Mamić), Džaja, Pekić, Markota, Ninčević (od 83. Budimir), Dadić, Puljić (83. Grant), Vodanović, Kačunko (od 69. Maganjić), Chinedu (od 69. Majdov)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike