Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Osječani slavljem u Splitu došli na korak do play-offa
Objavljeno 13. ožujka, 2023.
Osječki malonogometaši prvi put ove sezone vratili se s punim plijenom s nekog gostovanja

Konačno se i to dogodilo. Osječki malonogometaši prvi put ove sezone s gostovanja su se vratili s bodovima, koji će, vrlo vjerojatno, značiti plasman u doigravanje Prvenstva Hrvatske.



Osijek je slavio kod posljednjeplasirane momčadi lige, splitskog Universitasa, a osim što je osvojio tri iznimno važna boda, prvi put je ove sezone svoju mrežu uspio održati netaknutom. Osječani su odigrali pametnu utakmicu u kojoj su strpljivo krčili put prema pobjedi. U prvom poluvremenu Splićani su bili nešto poduzetniji, ali jedini pogodak postigao je Lima, pa je osječka momčad na odmor otišla s minimalnom prednošću. Domaćin je bio svjestan kako mu je taj susret posljednja slamka spasa, pa je u nastavku uložio dodatne napore ne bi li došao do rezultatskog preokreta, ali to se nije dogodilo. Kada je Osijek odolio početnom naletu Universitasa, u nastavku je počeo polako susret prelamati na svoju stranu. U 24. minuti Pandurević je, odlično proigran od Bundavice, zabio za 2:0. Međutim, daleko je još bila odluka, jer je Osijek u nekim prijašnjim susretima znao olako prosuti i po tri pogotka prednosti. Međutim, Universitas nije momčad koja ima tu kvalitetu, a, osim toga, Osječani su ostali koncentrirani. Uz to, na njihovim je vratima raspoložen bio Rončević, koji je pokupio sve što bi prošlo kroz gostujuću obranu. Za izbjegavanje neizvjesne završnice pobrinuo se još jednom Lima, koji je svoj drugi pogodak, a Osijekov treći postigao u 32. minuti, a točku na "i" prvog gostujućeg slavlja momčadi Saše Voldina ove sezone stavio je iskusni Nebojša Popović u 36. minuti. Osječani su na taj način, ako u posljednja tri kola ne bude nekakvih senzacionalnih rezultata, osigurali prvoligaški status. Splitskoj Torcidi, koja je na devetom mjestu, pobjegli su na velikih osam bodova s utakmicom više (Splićani su svoj susret 15. kola odigrali sinoć protiv Futsal Dinama u Zagrebu, nap. a.), a trenutačno je Osijek sedmoplasirani jer je preskočio i Stanoinvest Pulu. U posljednja tri kola Osijek je dvaput domaćin na svom dosad u prvenstvu neosvojivom Zrinjevcu (u goste mu dolaze Futsal Dinamo i Crnica), a između ta dva domaća susreta "skoknut" će do Pule.

Bit će to susreti u kojima će Osijek pokušati uhvatiti što bolju poziciju uoči doigravanja, ali već sam plasman u play-off bio bi bonus, kojem se uoči početka sezone malo tko nadao. No za konačni rasplet ipak treba još malo pričekati jer matematički Osječani još nisu osigurali izbjegavanje devete pozicije, koja donosi kvalifikacije za očuvanje mjesta u eliti protiv drugoplasiranog iz drugoligaških kvalifikacija.

Dalibor Keler
UNIVERSITAS       0

OSIJEK       4 (1)

SPLIT - Dvorana na Gripama. Gledatelja: 100. Suci: Miloslav Šimac (Split) i Mario Lulić (Gospić). Strijelci: 0:1 Lima (13), 0:2 Pandurević (24), 0:3 Lima (32), 0:4 Popović (36). Žuti kartoni: Milićević (Universitas), Popović (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

UNIVERSITAS: Pavlović, Crnjac, Milićević, Gotovac, Ora, Vrdoljak, Sučić, Čule, Šuljić, Tustonjić, Cordeiro, Kovačić

OSIJEK: Rončević, Pandurević, Lima, Čavar, Bundavica, Blagojević, Popović, Kovač, Šalaj, Kotris, Šerić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike