Novosti
SOCIJALDEMOKRATI OSNOVALI ORGANIZACIJE U OSIJEKU I OBŽ-U

Domagoj Hajduković: Ambicija nam je mijenjati Osijek politički
Objavljeno 12. ožujka, 2023.
U Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji Socijaldemokrati su osnovali svoje organizacije, kojima je na gradskoj razini predsjednik Domagoj Hajduković, a na županijskoj predsjednica Romana Nikolić, koja je kazala da će se zauzimati za malog čovjeka kreiranjem odgovornih politika za dobrobit svih stanovnika Slavonije i Baranje.

"Fokus su nam zaštita svih zaboravljenih, zapostavljenih i obespravljenih inicijativima koje ćemo pokretati", kazala je Nikolić. Zagovaraju, ističu, drukčiji politički stil, bave se ozbiljnom politikom nudeći konkretna rješenja za one koji se ne žele pomiriti s tim da žive ispod razine onoga što im pripada, pa je pozvala one koji dijele s njima isti svjetonazor i žele ozbiljnu i konkretnu promjenu nabolje da im se priključe.

"Stranka nije tu radi uhljebljivanja, nego da mijenja stvari. Oporba smo koja predlaže i nudi rješenja. Stječe se dojam da oporba u Osijeku ne postoji. Ambicija nam je mijenjati Osijek politički", kazao je Hajduković.

Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata, prisjetio se kako je prije 30 godina u Osijeku osnivao jednu drugu političku stranku, kada su bili alternativa koja je nudila perspektivu, i misli kako je došlo vrijeme da se ponovno Hrvatskoj ponudi nova priča. "Projekt nam je ambiciozan, želimo biti alternativa HDZ-u, i to ne samo kao političkoj organizaciji nego i u političkom nasljeđu, koje traje 30 godina i koje je prihvaćeno kao normalno stanje stvari. Ne pristajemo živjeti u zemlji koja se toliko malo brine o svoje dvije vrijednosti – prostoru i ljudima. Naš moto je ‘Naša zemlja, naši ljudi‘. Siguran sam da Hrvatskoj treba moderna, europska uljuđena lijevo-centristička stranka kakvu mi gradimo", kazao je Vidović. Dodao je da su spremni sudjelovati u koalicijama, biti točka okupljanja, jer im je temeljno načelo uključivost. "Otišli smo iz jedne stranke jer nismo htjeli biti ekskluzivna sekta, htjeli smo se otvoriti građanima", rekao je. D.Pejić
Davorko Vidović

predsjednik Socijaldemokrata

Otišli smo iz jedne stranke jer nismo htjeli biti ekskluzivna sekta, htjeli smo se otvoriti građanima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana