TvObzor
UOČI DANA ŽENA PREDSTAVILA PJESMU “OCEAN” I NEOČEKIVANI SPOT

Natali Dizdar kakvu još nismo vidjeli u novoj himni slobode
Objavljeno 10. ožujka, 2023.

Nakon hita “Zadnji dan ljeta”, koji je obilježio prošlu godinu, Natali Dizdar sprema se za još jedno osvajanje publike i radijskog etera novom pjesmom naziva “Ocean”. I ovaj put kao suradnike je izabrala provjereni dvojac iz benda Porto Morto, Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića, koji potpisuju ovu himnu slobode.- Pjesma je nastala iz dobre vibre, što se osjeti već s prvim zvižducima. Zapravo je “Dobar vibe” i bio njezin prvi naziv. Nastavlja se na priču mog posljednjeg singla “Zadnji dan ljeta”, a meni je posebna jer je dio projekta u kojem jako uživam - otkrila nam je Natali.

 

 Uz prepoznatljive zvižduke, pjesmu obilježava i kroz nju se provlači priča o slobodi, ženskoj emancipaciji. Zato je za redateljicu videospota Natali odabrala talentiranu beogradsku umjetnicu Đurđinu Samardžić, koja je savršeno uhvatila bit pjesme i pružila sasvim drukčiji pogled na Natali. Kako je prošla ta suradnja?

- S puno ženske energije, kojom bih opisala i samu pjesmu. Snimalo se u okolici Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i pomaknutoj priči, te izletu u nešto malo drukčije od onog što sam dosad radila - odgovara Natali Dizdar.

Pjesma “Ocean” izišla je uoči Dana žena jer simbolički, kako objašnjava omiljena 38-godišnja zadarska pjevačica, prenosi poruku osnaživanja, slobode, neopterećenosti. Dostupna je na svim streaming servisima.

- Moja ljubav je slobodna, poruka je koja se ponavlja u pjesmi i koja zapravo prelazi granice onoga što je bilo, što je i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo, onda smo slobodni, bez obzira na to u kakvoj se ljubavnoj priči nalazimo, pa i onda kad to možda zaboravimo. U toj slobodi leži naša snaga i ujedno ranjivost, a mislim da je upravo to poruka koju prenosi ova pjesma. Ona je zapravo univerzalna, ali nosi jednu nježnu žensku empancipiranu energiju - objasnila je Natali.


Ispred Natali Dizdar puno je posla jer si je pjevačica zadala velik zalogaj za zadatak. Naime, dovršava dva EP-a koji će već najesen izići u obliku vinila.

- Nakon prošlogodišnjeg izlaska EP-a projekta BETI, u studiju sam završila još jedan koji će se naći na A strani vinila. B stranu činit će pjesme koje završavam s dečkima iz grupe Porto Morto. A i koncerti su lagano već krenuli, imali smo romantični susret s Dubrovnikom u kazalištu Marina Držića za Valentinovo, a sljedeći su na redu Knin, Zagreb, Petrinja, Čakovec, Rijeka i Osijek, ali o tome više uskoro - kaže Natali. D.M.

Za redateljicu spota odabrana je talentirana beogradska umjetnica Đurđina Samardžić, koja je savršeno uhvatila bit pjesme

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: MARIO VRBANAC, DISKORDIA

53DE ima veliki potencijal obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu u Petrinji i šire

2

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

3

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u