TvObzor
UOČI DANA ŽENA PREDSTAVILA PJESMU “OCEAN” I NEOČEKIVANI SPOT

Natali Dizdar kakvu još nismo vidjeli u novoj himni slobode
Objavljeno 10. ožujka, 2023.

Nakon hita “Zadnji dan ljeta”, koji je obilježio prošlu godinu, Natali Dizdar sprema se za još jedno osvajanje publike i radijskog etera novom pjesmom naziva “Ocean”. I ovaj put kao suradnike je izabrala provjereni dvojac iz benda Porto Morto, Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića, koji potpisuju ovu himnu slobode.



- Pjesma je nastala iz dobre vibre, što se osjeti već s prvim zvižducima. Zapravo je “Dobar vibe” i bio njezin prvi naziv. Nastavlja se na priču mog posljednjeg singla “Zadnji dan ljeta”, a meni je posebna jer je dio projekta u kojem jako uživam - otkrila nam je Natali.

 

 



Uz prepoznatljive zvižduke, pjesmu obilježava i kroz nju se provlači priča o slobodi, ženskoj emancipaciji. Zato je za redateljicu videospota Natali odabrala talentiranu beogradsku umjetnicu Đurđinu Samardžić, koja je savršeno uhvatila bit pjesme i pružila sasvim drukčiji pogled na Natali. Kako je prošla ta suradnja?

- S puno ženske energije, kojom bih opisala i samu pjesmu. Snimalo se u okolici Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i pomaknutoj priči, te izletu u nešto malo drukčije od onog što sam dosad radila - odgovara Natali Dizdar.

Pjesma “Ocean” izišla je uoči Dana žena jer simbolički, kako objašnjava omiljena 38-godišnja zadarska pjevačica, prenosi poruku osnaživanja, slobode, neopterećenosti. Dostupna je na svim streaming servisima.

- Moja ljubav je slobodna, poruka je koja se ponavlja u pjesmi i koja zapravo prelazi granice onoga što je bilo, što je i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo, onda smo slobodni, bez obzira na to u kakvoj se ljubavnoj priči nalazimo, pa i onda kad to možda zaboravimo. U toj slobodi leži naša snaga i ujedno ranjivost, a mislim da je upravo to poruka koju prenosi ova pjesma. Ona je zapravo univerzalna, ali nosi jednu nježnu žensku empancipiranu energiju - objasnila je Natali.


Ispred Natali Dizdar puno je posla jer si je pjevačica zadala velik zalogaj za zadatak. Naime, dovršava dva EP-a koji će već najesen izići u obliku vinila.

- Nakon prošlogodišnjeg izlaska EP-a projekta BETI, u studiju sam završila još jedan koji će se naći na A strani vinila. B stranu činit će pjesme koje završavam s dečkima iz grupe Porto Morto. A i koncerti su lagano već krenuli, imali smo romantični susret s Dubrovnikom u kazalištu Marina Držića za Valentinovo, a sljedeći su na redu Knin, Zagreb, Petrinja, Čakovec, Rijeka i Osijek, ali o tome više uskoro - kaže Natali. D.M.

Za redateljicu spota odabrana je talentirana beogradska umjetnica Đurđina Samardžić, koja je savršeno uhvatila bit pjesme

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike