Osijek
IVAN RADIĆ, GRADONAČELNIK:

Stadion nije samo investicija u sport, nego za cijeli grad
Objavljeno 6. ožujka, 2023.

Vezani članci

STADION S ČETIRI ZVJEZDICE OSVIJETLIO CIJELI KVART

Retfalačka renesansa: Sve je bolji život na zapadu grada

I gradonačelnika Ivana Radića iznimno raduje što će Osijek vrlo skoro dobiti prekrasan nogometni stadion, najmoderniji u ovom dijelu Europe, koji će klubu, gradu, ali i čitavoj nogometnoj infrastrukturi u Hrvatskoj donijeti novu dimenziju.



"Ne treba posebno naglašavati što će cijeli taj kompleks značiti za Nogometni klub Osijek i njegovu Školu nogometa, koja će dobiti vrhunske uvjete za razvoj novih generacija igrača, a koji će u budućnosti zasigurno ispisati uspješne stranice osječkog nogometa.

Premda je riječ o najvećoj privatnoj investiciji u sportsku infrastrukturu u povijesti Osijeka, ali i Hrvatske, važno je reći kako ovo nije samo investicija u sport. Riječ je o velikom projektu koji ima posebnu važnost za grad Osijek u cjelini. Stadion i kamp na Pampasu posve će sigurno utjecati na razvoj grada.

Realizacijom projekta doći će do zelene urbanizacije i revitalizacije dosad zanemarenog prostora koji je dugo godina bio nelegalno odlagalište otpada. Uz novi stadion, Strossmayerova ulica postaje zelena avenija, što će u cijelosti promijeniti vizuru toga dijela grada, dostojnu slavonske metropole", kaže Radić.

Gradonačelnik podsjeća kako je u blizini stadiona krenula i izgradnja zgrade Prve gimnazije, a planira se i uređenje novoga trga, tako da će Retfala, kao jedna od najvećih gradskih četvrti, dobiti potpuno novi izgled. “Dodamo li tomu da planiramo sagraditi šetnicu uz Dravu prema Višnjevcu, čitav će prostor oživjeti i pretvoriti se u sportsku i rekreacijsku zonu”, zaključuje Radić.

Dario Kuštro
Najčitanije iz rubrike