Sport
LJEPOTICA NA ZAPADU GRADA

Slavonci, možete biti ponosni, ove godine će vam doći i Hrvatska
Objavljeno 3. ožujka, 2023.
Nogometaši Osijeka za nekoliko će se mjeseci preseliti u novi dom, a pogled na novi stadion na Pampasu doista oduševljava

Betonska grdosija na zapadu Osijeka pretvorila se u pravu ljepoticu. Radovi na novom domu NK Osijek u završnoj su fazi, a Pampas će bez premca biti najljepši i najmoderniji nogometni stadion u Hrvatskoj. I malo šire.



Četvrtfinalne utakmice SuperSport Kupa Hrvatske u Slavoniji, onu u Bijelom Brdu između BSK-a i Šibenika te u Gradskom vrtu između Osijeka i Hajduka, u srijedu je došao pogledati i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a Osječani su iskoristili prigodu kako bi se još jednom pohvalili svojim novim domom. Odveli su predsjednika HNS-a i goste u obilazak gradilište stadiona i trening-kampa NK Osijek na Pampasu, gdje je vidljivo da je izgradnja pri kraju. I da će uskoro biti useljenje u to velebno zdanje. Naime, Uprava NK Osijek na čelu s predsjednikom Ferencom Sakaljem te članovima Valentinom Koprivnjak i Vladimirom Čoharom, u pratnji glavnog nadzornog inženjera Darka Ojvana, bila je domaćin delegaciji HNS-a na novom stadionu, koji će uskoro zasjati u punom sjaju. Uz Kustića u obilasku su bili i dopredsjednici HNS-a Ante Vučemilović Šimunović i Mario Smodlaka te asistent u uredu predsjednika Blago Jakovljević i tajnik NS-a Osječko-baranjske županije Željko Bel. Gosti su uz predstavnike osječkog kluba obišli cijeli stadion te posjet završili na pomoćnim terenima, na kojima je također počelo postavljanje podloge za budući travnjak. Glavni nadzorni inženjer Darko Ojvan upoznao je predsjednika HNS-a s dinamikom završetka izgradnje stadiona i trening- kampa.

- Iznimno me raduje vidjeti da je stadion u završnoj fazi izgradnje i da izgleda prekrasno. NK Osijek i njegovi navijači, cijeli grad i slavonska regija imat će stadion na koji uistinu mogu biti ponosni te kamp koji će biti veliki poticaj za daljnji razvoj nogometa u regiji. Uime HNS-a mogu reći da smo presretni što će reprezentacija Hrvatske moći igrati na ovako lijepom stadionu. Cijelom klubu na čelu s vlasnicima čestitam na ovom sjajnom projektu i velikom ulaganju koje nema vrijednost samo za NK Osijek i regiju već i za cijeli hrvatski nogomet. Impresioniran sam i jedva čekam prvu utakmicu reprezentacije ovdje - duboko vjerujem da će to biti već u listopadu protiv Turske - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Nogometaši Osijeka za nekoliko će se mjeseci preseliti u novi dom, a pogled na novi stadion doista oduševljava. I ta ljepotica sa zapada Osijeka koja će uskoro širom otvoriti svja vrata u ovim turbulentnim klupskim vremenima i rezultatskoj krizi navijačima bijelo-plavih valjda bar malo donosi zadovoljstva i "liječi rane". Kad je već momčad očajna na terenu, neka se bar završava novi stadion. Snovi o barem jednom trofeju ove sezonu su propali nakon oproštaja od Kupa, a čelnici NK Osijek su i ionako najavili kako je završetak najvećeg infrastrukturnog projekta u povijesti kluba prioritet broj jedan ove sezone.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana