TvObzor
UOČI USKRSA U KINA STIŽE NADNARAVNI HOROR-TRILER “PAPIN EGZORCIST”

Demon, svećenik i stoljetna crkvena zavjera
Objavljeno 3. ožujka, 2023.

Tri dana prije Uskrsa, 6. travnja, u domaća kina dolazi “Papin egzorcist” (“The Pope’s Exorcist”), horor-triler religijske tematike inspiriran memoarima Gabrielea Amortha, talijanskog svećenika i nekadašnjeg glavnog egzorcista Vatikana za kojeg se navodi da je odradio više od 100 tisuća egzorcizama do svoje smrti 2016. u 91. godini. Russell Crowe, gledateljima diljem svijeta najdraži iz epskog “Gladijatora”, a poznat i po ulogama u “Supermanu” i “Thoru” te filmovima “Genijalni um” i “Noa”, utjelovljuje popularnog i kontroverznog Amortha u svojem prvom horor-filmu u karijeri.



Ovih je dana objavljen prvi službeni trailer filma koji prikazuje zastrašujećeg demona, duboko zakopanu vatikansku tajnu i opasnost koja seže čak i do samog pape. Glavnog egzorcista Vatikana, prekaljenog Gabrielea Amortha pozivaju da istraži opsjednutost jednog dječaka. Poznavajući da 98 posto slučaja zahtijeva samo kvalitetnu psihološku pomoć, ostat će iznenađen kad otkrije da dječaka uistinu opsjeda demon, ali i da demon s Vatikanom dijeli dugo skrivani misterij te da su mu namjere puno gore nego što je to Amorth očekivao...

Ovaj horor-triler režirao je australski redatelj Julius Avery (“Operacija Overlord”, “Samaritanac”), a scenarij su radili Michael Petroni i Evan Spiliotopoulos (“Herkul”, “Lovac i ledena kraljica”, “Nečastiva”). Ulogu pape glumi iskusni talijanski glumac Franco Nero (“Django”, “Umri muški 2”, “John Wick 2”), a u nesvakidašnjoj suradnji s Russellom Croweom slušamo popularnog negativca Ralpha Inesona (“Harry Potter”, “Černobil”, “Igra prijestolja”, “Vještica”) koji daje svoj hrapavi, duboki glas jezivom demonu u tijelu dječaka. Uloge imaju i Daniel Zovatto, Alex Essoe, Laurel Marsden, Cornell S. John i Peter DeSouza-Feighoney, a producenti su Doug Belgrad, Michael Patrick Kaczmarek i Jeff Katz.

Film “Papin egzorcist” inspiriran je memoarima svećenika Gabrielea Amortha - “Egzorcist govori” i “Novi izvještaji jednog egzorcista” koji su brzo postali međunarodni bestselleri. Amorth je rođen 1925. godine u Modeni, zaređen je 1954., a u 61. godini života postao je egzorcist Rimske biskupije. Godine 1990. osnovao je Međunarodno udruženje egzorcista i predsjeda do 2000., nakon čega se posvetio već spomenutim memorarima koji su poslužili kao inspiracija za ovaj nadolazeći nadnaravni horor-triler. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike