Tehno
PRIJENOSNI PROJEKTOR

Pretvorite bilo koji zid u domu u projekciju
Objavljeno 2. ožujka, 2023.
Samsung The Freestyle je poput pametnog televizora jer ga pogoni Tizen operacijski sustav

Pretvorite bilo koji zid u projekciju korištenjem projektora, ili stvorite nenadmašan ambijent kroz snažnu rasvjetu u bojama, ili uživajte u glazbi kroz uranjajući zvuk. Iako je ponuda raznolika i na brojne se modele lijepi epitet ‘mobilnosti’, malo koji model to uistinu i jest. Nije samo riječ o malim dimenzijama nego i o napajanju, jer ponekad zidna utičnica nije blizu. Također, prilikom odabira valja gledati širu sliku (u doslovnom smislu) jer koja je korist od prijenosnog projektora komu je dijagonala projekcije manja od televizora. Također, u prenesenom značenju pogledati ‘širu sliku’ znači dobiti i dodatne mogućnosti. Recimo prijenosni zvučnik, ili možda ambijentalno svjetlo. Sve to omogućava nam Samsung Freestyle, revolucionarni prijenosni projektor.Spremni za kino?


Posljednjih godina navike su nam se drastično promijenile. Iako smo i dalje ljubitelji velikog zaslona kina, nekako smo u posljednjih nekoliko godina itekako stekli naviku gledanja i uživanja u sadržajima doma. Iako je zaslon televizora dovoljan, nećemo se zadovoljiti time. Što kažete na 100 inča? Za perspektivu to je više od 2,5 metara ili za usporedbu veće od kauča na kojem upravo sjedim i tipkam. Upravo toliko iznosi maksimalna dijagonala Samsung The Freestyle prijenosnog projektora. Naravno, primicanjem zidu ili platnu, dijagonala može biti i manja. Doći do sadržaja za večernje uživanje u filmu ili seriji, ili možda utakmici omiljenog kluba s društvom, lako je kroz brojne aplikacije, kao što su OTT televizijske platforme ili streaming servisi. Samsung The Freestyle je poput pametnog televizora jer ga pogoni Tizen operacijski sustav kako inače vidimo i na Samsung pametnim televizorima. Dovoljno je samo spojiti se na Wi-Fi i spremni smo. Kod projektora slika je jedan od ključnih faktora za najbolje iskustvo. Osim rotacije projektora za 180 stupnjeva, tu su i automatsko izjednačavanje, automatsko niveliranje i automatski fokus koji nam pružaju kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim kutovima do svih 100 inča veličine projekcije. Dovoljno je samo uključiti projektor, postaviti ga gdje želimo imati projekciju i automatika će odraditi svoje. Nemate bijeli zid? Nema problema jer Samsung Freestyle će automatski kalibrirati boje prema boji zid za optimalni prikaz. Sve to odvija se u punoj 1080p Full HD rezoluciji s podrškom za PurColor prikaz boja i HDR kompatibilnost.

Očaravajući ambijent


Drugi bitan detalj kod projektora su njegove zvučne sposobnosti. Slika bez tona jednostavno ne ide, kao ni ton bez slike. Freestyle u sebi ima dvostruki pasivni radijator koji omogućuje čist i dublji bas bez distorzije, a pametnim inženjeringom omogućava širenje zvuka u svih 360 stupnjeva za zvučno iskustvo visoke kvalitete, bez obzira gdje sjedili. Svoju svestranost ovaj projektor pokazuje i u radu kao prijenosni zvučnik. U pauzi od filma ili serije, ili kada jednostavno poželite razgovarati u ambijentu s omiljenom glazbom u pozadini, dovoljno je Samsung Freestyle postaviti u način rada bez projekcije. Iako projekcije nema, i dalje možemo uživati u benefitima zvuka koji ovaj uređaj nudi. No, zašto stati na tome? Za potpuni doživljaj Samsung The Freestyle može raditi kao ambijentalno svjetlo. Odaberite jednu ili spektar boja i očaravajući ambijent je tu za tren. M.R.
Prijenosni projektori doživjeli su pravi mali boom prethodnih godina, a čini se da njihovo doba tek dolazi

Možda ste propustili...

‘’TKO ĆE OPSTATI – LIJEČNICI ILI UMJETNA INTELIGENCIJA?’’

Umjetna inteligencija smanjuje liste čekanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KRUŽE GLASINE OKO NOVOG PROIZVODA

Apple: 2025. stiže iPhone 17 Slim

2

NAPOKON PREKINULI ŠUTNJU I OTKRILI PLANOVE

Nintendo potvrdio kako će nasljednika konzole Switch predstaviti sljedeće godine

3

IGRALI SMO: STELLAR BLADE

Impresivan dizajn uz odlične performanse