Crna kronika
VELIKI POŽAR NA OBITELJSKOJ KUĆI U LUGU

Preko noći ostali su bez krova nad glavom, požar u sat vremena uništio sve
Objavljeno 26. veljače, 2023.

Još je jedna obitelj ostala bez krova nad glavom nakon što joj je požar uništio kuću i sve vrijednosti koje su bile u njoj. U petak kasno navečer u Baranji se dogodio požar pušnice koji se proširio na pomoćne prostorije i kuću. Sreća u nesreći je što nije bilo ozlijeđenih osoba.Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je da je u petak oko 23 sata u Lugu izbio požar na obiteljskoj kući i pomoćnim objektima u vlasništvu 60-godišnjaka. Kako ističu, do požara je došlo zbog zapaljenja krova pušnice, a vatra se proširila na obiteljsku kuću i pomoćne objekte, koji su potpuno izgorjeli. Nakon što je Županijski centar 112 dobio dojavu o požaru, istoga trenutka obaviještena je Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka, koja je odmah odjurila prema Lugu.

S obzirom na to da je bila riječ o velikom prožaru, jer su vatrom bile zahvaćene kuća, pomoćna prostorija i pušnica, uz osječke profesionalne vatrogasce na intervenciju su bili pozvani i lokalni vatrogasci, iz DVD-a Lug i DVD-a Bilje. Do dolaska vatrogasaca požar je, proširivši se od pušnice, već zahvatio krovište obiteljske kuće, pa su vatrogasci uložili napore da prvo ugase vatru na kući. Požar je lokaliziran, a nakon toga i potpuno ugašen. S obzirom na to da su vatrom bile zahvaćene i krovne grede, lokalni su vatrogasci ostali dežurati tijekom noći kako se vatra ne bi ponovo aktivirala.

Očevidna ekipa Policijske postaje Beli Manastir i protupožarni inspektorat utvrdili su kako je uzrok požara kapanje masnoće sa sušenog mesa na ložište u pušnici, nakon čega je vatra zahvatila krovne grede, a potom se počela širiti. Tijekom požara nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je materijalna šteta golema. Prve procjene kažu da iznosi 35.000 eura. Nesretna obitelj iz Luga preko noći je ostala bez krova nad glavom i gotovo svega što je imala. Pomoć joj je više nego potrebna, kako u čišćenju opožarenog mjesta tako i ona materijalna.

Susjedi obitelji koja je u jednoj noći ostala bez krova nad glavom već su se organizirali i počeli pomagati 60-godišnjem vlasniku i njegovoj obitelji, raščišćavati požarom poharanu kuću. Pomagali su i kada se ta kuća gradila, pomoći će i sada. Kontaktirane su već neke tvrtke koje bi mogle pomoći i Općina Bilje.

I.Getto

Uzrok požara je kapanje masnoće sa sušenog mesa na ložište pušnice...

Možda ste propustili...

NA AUTOCESTI A3 KOD ČVORA ŽUPANJA

Žena teško ozlijeđena

ŠTETA U DONJIM EMOVCIMA 120.000 EURA

Požar je izazvao produžni kabel

PRERANO ZAPOČELI NORIJADU

Osječki maturanti u lančanom sudaru

Najčitanije iz rubrike