Osijek
DODIJELJENA PRIZNANJA ZA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE U ŽUPANIJI

Pametni stol Draženu Raosu iz Sarvaša donio prvu nagradu
Objavljeno 8. veljače, 2023.

Pametni stol Woodesk, stol različitih mogućnosti korištenja, od uobičajenog za objed do rada na internetu i drugih mogućnosti - ocijenjen je najboljim prijedlogom na natječaju "Najbolja poduzetnička ideja" Osječko-baranjske županije, raspisanom prošle godine (pa su stoga iznosi u kunama, nap. a.). Dražen Raos, vlasnik obrta za stolarske usluge Wood Company iz Sarvaša, za sada ga želi prirediti i ponuditi za kućnu upotrebu, a ako se pokaže uspješnim, projekt planira ponuditi i za ugostiteljske objekte za komunikaciju osoblja i gostiju te novu dimenziju odlaska u kafiće/restorane.



Nakon provedenog natječaja, stručno je povjerenstvo Osječko-baranjske županije odabralo 12 najboljih prijedloga, čijim su autorima u srijedu u sjedištu Osječko-baranjske županije uručene nagrade. Ukupni je nagradni fond iznosio 59 tisuća kuna, pri čemu prva nagrada iznosi 15 tisuća, druga deset, treća sedam tisuća kuna, a ostalih devet nagrada po tri tisuće kuna. Nagrade je uručio Mato Lukić, zamjenik župana.

- Gospodarstvo Osječko-baranjske županije posljednjih godina ide uzlaznom putanjom, čime smo jako zadovoljni, a naša županija nastoji s poduzetnicima stvoriti sigurno okružje za razvoj poduzetništva. Aktivnosti poput natječaja i nagrađivanja najboljih poduzetničkih ideja jedan su od načina kojima želimo poticati rad i razvoj malog i srednjeg poduzetništva, dakle svih koji se time već bave, ali i onih koji tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva. Naravno, drago nam je vidjeti da su ljudi s našeg područja inovativni i poduzetni - rekao je u ovoj prigodi Mato Lukić.

Čestitao je svim autorima nagrađenih i prijavljenih ideja, a posebno je zahvalio sponzorima koji su, uz Osječko-baranjsku županiju, osigurali novac za nagrade. To su Osijek-Koteks, Cesting, Vuka, našički Nexe te HGK - Županijska komora Osijek i Slatinska banka.

Autor najbolje ideje Dražen Raos pojasnio je kako u svojoj stolarskoj tvrtki razvija moderan stol za koji je ideju dobio za vrijeme rada u inozemstvu gdje je vidio slične modele, no sada je želi razviti i primijeniti na hrvatskom tržištu. Autor drugonagrađene ideje je Marko Rešetar Rudić iz tvrtke Asempo (Osijek) za ideju punionice za električne romobile.

- Sve je više električnih romobila, a infrastruktura za njih je jako siromašna - kaže autor te se nada kako će u idućih godinu dana komercijalizirati projekt punionica. Sanda Duk Pritišanac iz Belišća kreirala je društvenu igru za promicanje poduzetništva Likvidatory, koja je namijenjena završnim razredima osnovne škole.

Dario Kuštro
Dražen Raos

autor najbolje ideje

Očekujem uspješnu realizaciju svog projekta, a kako smo mala obiteljska tvrtka, svaka je potpora dobrodošla. Zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji na ovoj dobroj prilici.

USPJELI U POTHVATU
Uime sponzora nagrađenima je čestitao HGK-ov Zoran Kovačević. “U segmentu mikropoduzeća naše županije, evidentno je da ona već u prve dvije godine ulaze u sustav poreza na dobit, što, naravno, samo po sebi znači da su uspjeli u svom poduzetničkom pothvatu i u konačnici, poslujući s dobiti, osigurali si na neki način egzistenciju”, rekao je Zoran Kovačević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike