Sport
MURSA-OSIJEK NA KORAK DO UTAKMICE ZA PRVI TROFEJ SEZONE

Put do četvrtog uzastopnog finala Kupa vodi preko Rijeke
Objavljeno 8. veljače, 2023.
Veljača je mjesec u kojem odbojkaše s Drave čekaju ozbiljni domaći ispiti. Prvi, prošle nedjelje, uspješno je položen, Mursa-Osijek nastavila je svoj pobjednički marš u Superligi. U derbiju 14. kola u tri seta nadigrana je Ribola Kaštela, prvi pratitelj, koji je sada od lidera udaljen za dvije pobjede. Igrači Marija Tepperta tako su malo raščistili zrak u vrhu poretka, lakše dišu, te se mogu mirno posvetiti drugom domaćem natjecanju. Riječ je o Kupu Vinko Dobrić, gdje su mursaši stigli nadomak plasmana u finale. Posljednja prepreka na putu do utakmice za trofej je Rijeka, koja će večeras od 19 sati u dvorani Mladost na Trsatu pokušati kreirati iznenađenje i zaustaviti Osječane na putu do četvrtog uzastopnog finala Kupa, petog u klupskoj povijesti. Jasno, na parketu nitko dosada ove sezone u domaćim okršajima nije pronašao formulu kako naškoditi sastavu koji želi za nešto više od mjesec dana jurišati na treći naslov pobjednika Kupa Hrvatske.



- Na domaćem dvostrukom kolosijeku ne znamo za poraz. Prije četiri dana napravili smo odličan posao u Superligi, sada to moramo ponoviti u Kupu, jer ne krijemo da želimo ponovo biti sudionici finalnog okršaja. Imamo lijep niz igranja u finalima, bilo bi šteta prekinuti ga. Stoga u Rijeku stižemo maksimalno fokusirani, svjesni naših mogućnosti, koje bi nas trebale odvesti do cilja - kaže trener Teppert, čija momčad ima dobra iskustva s Riječanima ove sezone. Igrali su nedavno u Gradskom vrtu, 21. siječnja domaćin je odradio posao u tri seta, a ništa manje uvjerljivo Mursa-Osijek nije odigrala superligašku premijeru 1. listopada prošle godine na istom parketu gdje istrčava i večeras. Treća pobjeda nameće se stoga kao imperativ.



- Dobili smo Rijeku već dvaput, ali to nam ne garantira lagan posao večeras. Igramo protiv momčadi koja na svom parketu može biti nezgodna, ako je ne shvatimo ozbiljno, mogu nastati problemi, koje mi želimo izbjeći i bez stresa izboriti finale. Znamo da smo kvalitetniji, znaju to i Riječani, koji se sigurno neće predati bez borbe, smatra prva napadačka opcija mursaša, Danilo Vuković, koji je sa svojim suigračima ostvario doista impresivan niz dosada na domaći parketima. Uz 14 prvenstvenih pobjeda u prvenstvu, tu su još dvije i u Kupu, stoga bi bilo pravo iznenađenje kad se ne bi upisala i 17. pobjeda zaredom. Znaju Osječani da su iznenađenja uvijek moguća, posebno u Kupu, gdje u jednoj utakmici sve može krenuti krivo ako nisi pravi. Mursa-Osijek zasada nije pokazala ni najmanju slabosti u okršaju s hrvatskim klubovima, stoga bi sve osim prolaska u novo finale Kupa bilo veliko iznenađenje. N. Benčina
DANAS NA PROGRAMU POLUFINALNI PROGRAM
U sportu ništa nije sigurno, ali postoji velika vjerojatnost da ćemo u finalu Kupa za odbojkaše gledati momčadi koje su za trofej igrale i prije godinu dana u Gradskom vrtu. Mladost je tada svladala Osječane (3:1), koji bi mogli imati prigodu za uzvrat. Naravno, ako se ostvare polufinalne prognoze, a one govore da su Zagrepčani veliki favoriti polufinalnog okršaja koji ih večeras čeka u Sisku. Danas su na programu i polufinala Kupa Snježane Ušić, a sastaju se Ribola Kaštela - Dinamo i Mladost - Kelteks.

U oba ovosezonska superligaška obračuna Osječani su bili bolji od Riječana u tri seta

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

Najčitanije iz rubrike