Sport
NOVI ODLAZAK IZ GRADSKOG VRTA

10. zimski transfer: Lončar potpisuje s poljskim Pogonom
Objavljeno 8. veljače, 2023.
Odšteta koju bi poljski klub platio Osijeku navodno je pola milijuna eura plus bonusi

Vezani članci

DOBRA ZDRAVSTVENA SITUACIJA U REDOVIMA BIJELO-PLAVIH

Za Slaven Belupo upitan samo Špoljarić

U Gradskom vrtu očito još nisu završili s promjenom "krvne slike" kada je igrački kadar u pitanju. Samo ove zime u raznim načinima transfera svlačionicu NK Osijek napustilo je devet igrača.



Četvorica su na posudbama (Bralić, Fućak, Petković u Gorici, te Hiroš u Šibeniku), Beljo je otišao u Augsburg, Kleinheilser u Panathinaikos, Ivušić u Pafos, Bartolec u Puskas akademiju te Mance u Debrecen. Sada je na pomolu jubilarni, deseti odlazak, a njega bi trebao ostvariti centralni branič Danijel Lončar.

Pogon nova destinacija


On je jučer otputovao u Szczecin na liječničke preglede, pa, ako sve prođe prema očekivanjima, trebao bi potpisati ugovor s tamošnjim prvoligašem Pogonom. Poljski klub dobro je poznat navijačima Osijeka jer su ga bijelo-plavi prošle sezone izbacili u 3. pretkolu Konferencijske lige. Bile su to dvije "reš" utakmice koje je odlučio jedan pogodak Kleinheislera. Ako se posao realizira, Poljaci bi Osijeku trebali isplatiti odštetu od 500.000 eura plus bonusi s kojima bi se ukupna vrijednost transfera vjerojatno približila iznosu od milijun eura. O Lončarovu transferu šuška se već duže vrijeme. Još na pripremama u Umagu postojala je mogućnost odlaska na Cipar, što na kraju nije realizirano. Turski mediji su ga povezivali s Bešiktašem, ali prema informacijama iz Gradskog vrta službena ponuda od turskog velikana nikada nije došla. No, zato se nedavno pojavila priča oko Pogona. Prva ponuda baš nije oduševila osječki klub, pa su pregovori nastavljeni, a kako stvari stoje, sad bi mogli biti finalizirani. Osijek je očito malo spustio svoje financijske prohtjeve koji su se kretali oko 1,5 milijuna eura. Inače, eventualni Lončarov transfer nije iznenađenje s obzirom na to da on nije bio u prvom planu kod Renea Pomsa. U biti, gravitirao je tek kao peto rješenje za stopersku poziciju, a zimus je propustio dio priprema prvo zbog bolesti, a zatim se u Umagu i ozlijedio, zbog čega uopće nije bio u kombinacijama za momčad u prva tri kola.

Prvo inozemno iskustvo


Ode li Lončar u Poljsku, bit će mu to prvo inozemno iskustvo jer je taj 26-godišnji stoper svoju cijelu seniorsku karijeru proveo u Gradskom vrtu. Igrao je za Osijek II, u jednom trenutku bio je gotovo otpisan, a povratak u nogometni život najvećim dijelom treba zahvaliti Zoranu Zekiću. Svoje najbolje trenutke igračke karijere imao je u eri Nenada Bjelice, kod kojeg je zajedno s kapetanom Miletom Škorićem činio gotovo nezamjenjivi stoperski tandem. Međutim, okolnosti su se za njega promijenile dolaskom Renea Pomsa. Istina, u početku je Lončar igrao, ali je jesenas zbog ozljede izgubio mjesto prvotimca. Posljednji službeni susret za bijelo-plave odigrao je još krajem listopada kada je Osijek visoko poražen od Varaždina (4:1). I tada je ušao s klupe. Inače, Lončar je u dresu osječkog kluba skupio 132 nastupa u svim natjecanjima i zabio četiri pogotka.

Ne bude li liječnički pregled otkrio nekakve posebne probleme, Lončar bi novi član Pogona mogao postati već danas, a tamo će ga dočekati nekadašnji vratar Hajduka Dante Stipica što je Danijelu sigurno olakšati prilagodbu na novu sredinu. Tim transferom valjda je napokon završila zimska odiseja s izlaznim transferima. Istina, zimski prijelazni rok traje još sedam dana...

Dalibor Keler
No.10
ODE LI LONČAR, BIT ĆE TO 10. ZIMSKI TRANSFER

NK OSIJEK

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike