Sport
BIVŠI IGRAČI BAYERNA KRITIZIRAJU NEUERA

Pretjerao je, on više ne može biti kapetan
Objavljeno 8. veljače, 2023.
Vratar Bayerna Manuel Neuer kritizirao je klub braneći svog trenera i prijatelja Tonija Tapalovića, koji je dobio otkaz u bavarskom nogometnom velikanu, a onda je krenula salva kritika na račun njemačkog reprezentativca.

- Otkaz Toniju bio je udarac koji me je dotukao kad sam već bio na dnu. Osjećao sam se kao da su mi iščupali srce. To je nešto najbrutalnije što sam doživio u karijeri, a doživio sam mnogo toga. Svih ovih godina nikad nisam čuo nijednog trenera da je rekao nešto loše o Toniju. Pitajte Pepa Guardiolu, Carla Ancelottija ili Niku Kovača. Ne mogu shvatiti zašto mu je Bayern uručio ozkaz, uvijek je bio timski igrač. Nije radio za mene 11 i pol godina, nego za sve vratare, stručni stožer i klub. Taj otkaz me boli, ali profesionalac sam i moram prihvatiti odluke kluba - kazao je Neuer nakon što je minhenski klub uručio otkaz hrvatskom treneru vratara. Nakon tih riječi krenule su kritike na Manuelov račun, javio se Hasan Salihamidžić, Lothar Matthaus, Oliver Kahn...

- Manuel Neuer više nije prihvatljiv kao kapetan Bayerna. Otišao je na skijanje i ozlijedio se, a potom je dao neovlašteni intervju u kojemu najoštrije napada klub. Sebe je stavio iznad kluba, nažalost, to nije moguće u ovom poslu. Svatko može pokazati malo sebičnosti i smije izraziti svoje mišljenje, ali kombinacija riskantnog skijanja, nesreće i intervjua koji koristi za napad je apsolutno zabranjena - istaknuo je Matthaus u svojoj kolumni na Skyu.

Izvršni direktor Bayerna Oliver Kahn također je kritizirao kapetana Neuera.

- Ono što je Manuel rekao u dijelovima dva intervjua ne odgovara ni njemu kao kapetanu ni vrijednostima Bayerna. Osim toga, njegove izjave su nepravodobne jer su pred nama vrlo važne utakmice - rekao je Kahn.

Podsjetimo, Tapalović je otpušten prošlog mjeseca, navodno jer nije najbolje sjeo treneru momčadi Julianu Nagelsmannu i klub mu je uručio otkaz, a to je pogodilo Neuera koji je s Tonijem veliki prijatelj i krsni kum njegovu sinu. I. Li.
Najčitanije iz rubrike