Regija
OPĆINA ULOŽILA U IZRADU DOKUMENTACIJE

Projekti su spremni, čekaju se natječaji
Objavljeno 7. veljače, 2023.
CRNAC - Općina Crnac i u tekuću je godinu ušla s nizom projekata koji će poboljšati razvoj općine i život mještana. Većina je tih projekata pri kraju kada je riječ o papirologiji, građevinske su dozvole dobivene, samo se čekaju odgovarajući natječaji. Tako je Općina dobila građevinsku dozvolu za izgradnju Centra za starije osobe.

- Iako smo sve pripremili, nažalost, prema uvjetima natječaja Općina sama ne može prijaviti taj projekt jer moramo sudjelovati u plaćanju PDV-a, održavanju Centra i stvoriti plaće za njegove zaposlenike, što je neprihvatljivo za našu općinu jer toliko sredstava ne možemo osigurati. Stoga smo odlučili da idemo na javno-privatno partnerstvo kako bismo taj projekt što prije riješili jer nam je Centar doista nužan s obzirom na to da naša općina ima velik broj starijih osoba – kaže općinski načelnik Mato Damjan.

Također, u pripremi su i projekti izgradnje Trga hrvatskih branitelja u Crncu te rekonstrukcija trga u Velikom Rastovcu

- Trg hrvatskih branitelja u Crncu radit ćemo vlastitim sredstvima, a idemo i na projektiranje uređenja trga u Velikom Rastovcu. Ti bi projekti trebali biti gotovi ove godine. Građevinsku dozvolu imamo i za Polivalentni centar sa sportskom dvoranom u Crncu, a dvoranu ćemo pokušati u suradnji s agencijom VIDR-a nominirati na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a s obzirom na to da bi dvorana bila u sklopu Područne škole u Crncu. Ishodili smo i građevinsku dozvolu za društveni dom u Novom Petrovom Polju, što realiziramo na ideju jednog od vijećnika baš iz toga mjesta i, evo - na tome radimo. Sve je pripremljeno za projekt širokopojasnog interneta, dakle ima toga, no sve to ide presporo. Mi smo svoje što moramo napravili, uložili velika sredstva za projektne dokumentacije i sada nikako da dočekamo natječaje i odluke ministarstava da sve to skupa krene, no vjerujem kako ćemo vrlo brzo uspjeti započeti radove na svim tim projektima – rekao je načelnik Mato Damjan. V.G.
Dobili su građevinsku dozvolu za gradnju Centra za starije osobe. Idu na javno-privatno partnerstvo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike