Mozaik
U IMAX 3D, 4DX I 3D

Kultni “Titanic” vraća se u kina diljem svijeta
Objavljeno 8. veljače, 2023.
Na brodu je bilo i nekoliko Hrvata, baš kao i na Carphatiji koji je krenuo Titanicu u pomoć

Najpoznatiji film redatelja Jamesa Camerona, "Titanic", 9. veljače vraća se na velika platna u sva CineStar kina, u povodu svoje 25. obljetnice u remasteriranom IMAX® 3D, 4DX i 3D formatu.



U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema tom će se prigodom, s početkom u 19.30 sati, održati zanimljiv panel na temu: "Titanic: 111 godina od tragedije, 25 godina od kultnog filma", a o fenomenu najpoznatijeg broda u povijesti govorit će filmski kritičar i politolog Boško Picula te Slobodan Novković, najpoznatiji hrvatski titanikolog, koji je izdao već nekoliko knjiga na ovu temu. Sam Titanic i danas je neiscrpan izvor zavjera i budi radoznalost svih generacija, a posebno je utjecao na gosta večeri, Novkovića, hrvatskog istraživača koji je velik dio života posvetio upravo istraživanju Titanica, velebnog broda koji je potonuo davne 1912. godine, nakon samo pet dana plovidbe i velike medijske pompe. Posebnost večeri u Kaptol Boutique Cinema bit će pop up izložba kolekcionarskih predmeta povezanih s jednom od najpoznatijih brodskih tragedija ikada. Eksponate možete pogledati prije projekcije filma od 19 do 20 sati, a doneseni su iz Spomen-kuće Titanic, koja se nalazi u Bratini, pokraj Zagreba.

Možda niste znali da je na brodu bilo i nekoliko Hrvata, baš kao i na Carphatiji, brodu koji je Titanicu krenuo u pomoć, kao i da su Camerona oduvijek fascinirale brodske olupine, tako da je prije službenog snimanja filma osobno nekoliko puta ronio u dubine Atlantika kako bi snimio olupinu. Cameronov "Titanic" drugi je film u povijesti s čak 11 zlatnih kipića i prvi s nevjerojatnom zaradom više od 1,5 milijardi dolara, a držao je rekord sve dok ga sam Cameron nije svrgnuo s prijestolja najunosnijih filmova svih vremena, i to Avatarom 2010!

Glumačku ekipu ove neponovljive epske romanse koja je obilježila odrastanje brojnih generacija predvode dobitnici nagrade Oscar Leonardo DiCaprio i Kate Winslet. Uz njih su još i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber i Bill Paxton. Redatelj i scenarist je James Cameron, a film su producirali Cameron i Jon Landau, dok je Rae Sanchini izvršna producentica.

“Titanic” se u CineStar kinima počinje prikazivati uoči Valentinova, 9. veljače, u distribuciji Blitz filma. Ulaznice su u prodaju online na www.cinestarcinemas.hr ili na blagajnama kina.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike