Osijek
SANACIJA KROVIŠTA NA GLAVNOJ TRŽNICI

Opet na tržnicu od danas
Objavljeno 7. veljače, 2023.
Davidović: Vjerujem da ćemo ovu štetu u cijelosti naplatiti od osiguranja

Vjetar jačine 90 pa i više kilometara na sat, koji je u subotu uznemirio građane, rušio stabla i nosio krovove, prouzročio je štetu i na krovu najveće osječke tržnice, na Gajevu trgu, gdje je vjetar kidao i nosio dijelove nadstrešnice otvorenog dijela. Zbog oštećenja hitno su evakuirani svi prodavači, a tržnica nije radila ni u nedjelju. Srećom, nitko prilikom silovitih udara vjetra nije stradao, iako su trenutci bili vrlo izazovni. Naime, kako doznajemo od vatrogasaca, dio se građana oglušio na njihova upozorenja. Evakuacije zakupaca i posjetitelja tržnice krenula je oko 11 sati uz pomoć vatrogasaca i policije te je obavljena u vrlo kratkom roku, nakon čega je prostor tržnice ograđen.



Već u ponedjeljak rano ujutro radnici tvrtke Lim prionuli su na posao kako bi u najkraćem mogućem roku popravili krov i tako stvorili preduvjet za normalan rad tržnice nakon što su u nedjelju uzeli mjere i pripremili materijal. Kako je u ponedjeljak najavila Ivana Davidović, direktorica Tržnice Osijek, tržnica na Gajevu trgu bit će djelomično otvorena već u utorak, dok se potpuna sanacija krovišta očekuje u najkraćem mogućem roku.

- U subotu nas je pogodilo olujno nevrijeme kada je oštećen pokrov nadstrešnice na glavnoj osječkoj tržnici, a već u nedjelju vatrogasci su pristupili u ispomoć tako da su skidali preostale dijelove ploča koje su ostale na krovu, a također je već u nedjelju došao i krovopokrivač te uzeo mjere za sanaciju samog krovišta. Kao što vidite, danas (ponedjeljak, nap. a.) tržnicu smo zatvorili, sanacija je u tijeku i očekujemo da će biti završena do kraja dana. Ako i ne bude tako, osigurat ćemo preostali dio tržnice i preostale klupe koje nisu u opasnosti otvoriti za rad te očekujemo normalizaciju rada tržnice u utorak - najavila je okupljenim novinarima Ivana Davidović, direktorica Tržnice Osijek.

Nije mogla nagađati kolika je vrijednost sanacije, odnosno koliku je štetu napravio vjetar, no ona bi svakako trebala biti naplaćena od osiguranja.

- Još uvijek se priprema materijal i obavlja procjena, a iznos štete ovisi i o radnim satima izvođača radova, tako da ne bih nagađala o tome. Bitno je da su naši objekti osigurani i da ćemo, vjerujem, u cijelosti ovu štetu naplatiti od osiguranja - naglasila je Davidović.

Dok su radnici sanirali štetu koju je vjetar prouzročio, Davidović je najavila kako će pokrov od polikarbonatnih ploča biti saniran limom, jer je svakako u planu velika rekonstrukcija tržnice na Gajevu trgu.

- Sada ono što je polomljeno zamjenjujemo limom, jer smo procijenili da je to najkvalitetnija opcija. Kao što je dogradonačelnik Dragan Vulin u nedjelju najavio, u planu je veliki projekt rekonstrukcije same tržnice, u prvom redu njezina pokrova, ali i pomoćne zgrade te izgradnja pomoćnih objekata. Nadamo se kako će realizacija tih planova krenuti krajem ove ili tijekom sljedeće godine - najavila je Davidović.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike