Novosti
SAMO NA ODBORU

Hrvoj Šipek ne dolazi na Vijeće
Objavljeno 7. veljače, 2023.
Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, na temelju potpisa oporbenih zastupnika, dolazi u utorak na saborski Odbor za pravosuđe braniti Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2021. godini, no poziv na sjednicu Antikorupcijskog vijeća je odbila, nakon čega je sjednica otkazana.

Rasprava na Odboru za pravosuđe bit će prilika oporbenim zastupnicima da glavnoj državnoj odvjetnici Hrvoj Šipek postave sva pitanja o novijim aferama - aferi SMS vezanoj uz Hrvatske šume i aferi Softver. Oporba je, naime, prikupila 30 potpisa potrebnih kako bi na vrh saborskog dnevnog reda pogurali točku o izvješću glavnog državnog odvjetnika. Oporba od ljevice do desnice želi od Hrvoj Šipek čuti primjerice zašto je dokumentaciju iz afere Softver "držala u ladici" i zašto je taj slučaj procesuirao tek Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj što je dovelo do uhićenja bivše ministrice europskih fondova Gabrijela Žalac. "Korupcija, klijentelizam i pogodovanje rođacima... nema zabranjene teme, o svemu ćemo govoriti", najavio je Peđa Grbin (SDP).

Glavna državna odvjetnica Hrvoj Šipek pozvana je u utorak također na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća, no taj poziv je odbila. Predsjednik Vijeća Nikola Grmoja (Most) objavio je na svojoj Facebook stranici da je glavna državna odvjetnica poslala mail u kojem se opravdava ranije preuzetim obvezama i kaže da ne može doći na Antikorupcijsko vijeće predstaviti izvješće za 2021. i odgovarati na pitanja članova vijeća i zastupnika. "Zlata Hrvoj Šipek izbjegla je najtvrđi i najteži teren za nju u Saboru, a to je Antikorupcijsko vijeće gdje oporba ima većinu, ali ne može izbjeći plenarnu sjednicu, Odbor za pravosuđe i pitanja zastupnika", ustvrdio je Grmoja u objavi. "Ovim manevrom si nije previše pomogla osim što je malo smanjila vrijeme izloženosti neugodnim pitanjima", dodao je. H
Možda ste propustili...

PRAVOBRANITELJICA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

Kaznena prijava protiv Matanića

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja